Korn, sterk en als vanouds in 013

Facebookrssmail

Op woensdag 22 maart stond het Tilburgse poppodium 013 in het teken van een stukje nostalgie. Korn, de band die het nu-metal heeft groot gemaakt, doet een Europese tour ter promotie van het vorig jaar uitgebrachte album ‘The Serenity of Suffering’. Ook over de support acts van deze avond kon vooraf niemand wat te klagen hebben met de Amerikaanse “supergroup” Hellyeah en het Duitse Heaven Shall Burn.

Opener van de avond is Hellyeah. De Amerikaanse “supergroup” met o.a. zanger Chad Gray (Mudvayne) en drummer Vinnie Paul (o.a. ex-Pantera) bracht vorig jaar het vijfde album ‘Unden!able’ uit. Hellyeah opent de set met het nummer ‘X’ van het laatste album waarna de band teruggrijpt naar het voorlaatste album ‘Blood for Blood’ met nummers als ‘Demons in the Dirt’, ‘Sangre por Sangre’ en ‘Moth’. Opvallend is dat Chad nog niet helemaal op temperatuur is en de vocalen bij de eerste nummers niet zo zuiver klinken zoals we van hem gewend zijn. Hellyeah ramt door in het uitverkochte 013, Chad toont zich een waar frontman en praat over de hechte metal gemeenschap, om het verhaal kracht bij te zetten krijgen we een stukje van Slayer’s ‘Raining Blood’ te horen. De set wordt beëindigt met het vermakelijke nieuwe nummer ‘Startariot’ en zo brengen de heren een leuke show.

Het Duitse Heaven Shall Burn bestaat inmiddels zo’n twintig jaar en de heren brachten in die tijd acht album. De laatste langspeler, ‘Wanderer’, verscheen afgelopen jaar. Muzikaal is de band wel wat verandert door de jaren, zo bracht de band in de eerste fase vooral melodieuze death metal en tegenwoordig zijn de invloeden uit het metalcore groot. De opening van de Duitsers, ‘Hunters Will Be Hunted’, zorgt meteen voor wat reuring voorin de zaal. Heaven Shall Burn speelt een enkel recent nummer valt vooral terg op ouder materiaal. Een succes formule, nummers als ‘Combat’ en ‘Counterweight’ zorgen voor een flinke “circle pit” en doen het goed bij het publiek. Heaven Shall Burn besluit de set met het nummer ‘Endzeit’ en nog één gaat het publiek los onder aanvoering van de energieke zanger Marcus Bischoff. Heaven Shall Burn brengt een toffe show waar het publiek wel raad mee weet.

De hoofdact van de avond is natuurlijk Korn. Er bestaat geen twijfel dat de overgrote meerderheid van het publiek voor deze Amerikanen naar Tilburg is afgereisd. Korn stelt niet teleur en speelt een heerlijke set met een enkel nummer van het laatste album ‘The Serenity of Suffering’ en verder bijna alle oude krakers. Van de cover ‘Word Up!’ tot nummers als ‘Y’All Want a Single’ en ‘Blind’ worden luidkeels meegezongen door het enthousiaste publiek. Natuurlijk komt Jonathan Davis nog even het podium op met zijn doedelzak (‘Shoots and Ladders’) om het festijn compleet te maken. De reguliere set wordt afgesloten met het nummer ‘Good God’ waarna het tijd is voor de toegiften. Met de hits ‘Falling Away From Me’ en ‘Freak on a Leash’ komt er een heerlijk einde aan een geweldige show. Het publiek rest niets anders dan tevreden huiswaarts keren.

Foto’s (C) Eus Straver

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ