Happy birthday Vito Bratta

Facebookrssmail

Vito Bratta werd geboren op 1 juli 1961 in Staten Island, New York en is de voormalige gitarist en de belangrijkste songwriter van de rock band White Lion. Vito Bratta is de mede-oprichter van White Lion met zanger Mike Tramp in 1983 en speelde met de band tot 1992.

Hij werd beïnvloed door Jimmy Page, Eddie Van Halen, Robin Trower en andere rock en blues gitaristen van de jaren ’70 en ’80.

White Lion was vooral actief in de jaren 80 en de vroege jaren 90. Na het succesvolle debuut in 1985 met het album ‘Fight to Survive’ volgde in 1987 ‘Pride’ en 1989 ‘Big Game’. Gouden en platina platen uit de meest succesvolle periode van White Lion. Na ‘Mane Attraction’ in 1991 verliet Vito Bratta de band om nooit meer terug te keren. Ondanks verwoede pogingen van zanger Mike Tramp is het niet meer gekomen tot een reünie van de oorspronkelijk samenstelling.

Mike Tramp bracht in 1999 ‘Remembering White Lion’, een nieuwe opgenomen uitgave van de White Lion. In 2008 werd ‘Return of the Pride’ uitgebracht waarna het stil werd en bleef.

RockMuZine feliciteert Vito Bratta met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ