Steel Night – Fight Till The End

Facebookrssmail

Via Iron Shield Records brengt de Mexicaanse Heavy Metal band Steel Night hun debuutalbum ‘Fight Till The End’ uit. De band is sinds 2017 actief en wonnen een jaar later The Wacken Metal Battle in Mexico. Datzelfde jaar deed de band mee aan diezelfde Battle in Duitsland en leverde hun lovende kritieken op. De band maakt Heavy metal muziek zoals men dat kent uit de 80’s.

Dat we te maken hebben met een bijzondere band blijkt al uit de opener ‘We Are Metal’, die mij direct kippenvel bezorgt. In de eerste plaats door de uitstekende vocals van zanger Jahaziel Rangel, die gewoon zijn eigen stijl hanteert en op geen enkele manier probeert om te klinken als een Ronnie James Dio of Rob Halford imitator. Qua vocalsound kun je hem het beste vergelijken met huidige Journey zanger Arnel Pineda.

Ook dit geldt eveneens voor de muziek. Want het gitaar – en bass spel is kwalitatief echt goed. Op tracks als ‘Run For Your Life’, ‘Spell Witch’, ‘Red Alert’, en ‘Heavy Metal Storm’, ‘speelt de band met veel power en uitstekende Bass lijnen, gitaarsolo’s, en drumspel wat allemaal naadloos op elkaar aansluit. ‘Heavy Metal Storm’ doet mij qua melodie wel denken aan ‘All We Are’ van de Duitse band Warlock. 

Met de live uitvoering van ‘Made of Steel’ als afsluiter laat de band duidelijk horen dat zij ook live een prima show kunnen geven. De vocals klinken live ook prima en het gitaarspel weet live zeer overtuigend te klinken.

Fantastisch debuut en wat mij betreft een van de besten die tot nu toe is afgeleverd in de Old Skool Heavy Metal 80’s stijl. Ik hoop van harte dat deze band een livespot krijgt als voorprogramma tijdens een tour van een band die in dezelfde stijl spelen. Deze band is er eentje om in de gaten te houden.(97/100) (Iron Shield Records)

Tracklist: Fight Till The End

1 We Are Metal
2 Run For Your Life
3 Spell Witch
4 Red Alert
5 Heavy Metal Storm
6 Fight Till The End
7 You Lost My Heart
8 Wings Of Steel
9 Made Of Steel (Live) 

Line Up: Steel Night

Johnny Ruvalcaba – Drums
Alberto DeMartini – Guitars
Raul Domínguez – Guitars
Jebuz Mota – Bass
Jahaziel Rangel – Vocals

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ