Mammoth Mammoth – Mammoth Bloody Mammoth

Facebookrssmail

647_MammothMammoth_RGBHet Australische gezelschap van Mammoth Mammoth voert het tempo op. Hun recentste langspeler ‘Volume IV Hammered Again’ ligt sinds vorig jaar in de winkelrekken, maar het viertal viert de aftrap van hun Europese tournee (in het kielzog van hun soortgenoten van My Sleeping Karma en Greenleaf) met de kakelverse EP ‘Mammoth Bloody Mammoth’. Voor alle duidelijkheid… de mannen van Down Under hadden – ongetwijfeld in één of andere bestofte kast – nog een handvol songs liggen die een snelle release mogelijk maakten.

De twee nieuwe songs op ‘Mammoth Bloody Mammoth’; ‘Taste Your Blood’ en ‘Drugs’, beiden een cocktail van stonerrock en uptempo rock ‘n’ roll, zeg maar Black Sabbath, maar dan op het tempo van Peter Pan Speedrock. Ze illustreren het typisch geluid van deze mannen uit Melbourne. Dit is vuile, vettige riffrock zoals het hoort, voetje op de monitor en volle gas vooruit.

Deze twee nieuwe songs werden op deze EP aangevuld met een eigenwijze cover van ‘Kick Out The Jams’ van MC5 en ‘Dead Sea’, een ‘oude’ song die voor deze gelegenheid een verse mastering kreeg. Het is vooral deze song die deze EP een extra dimensie geeft. Toegegeven, de opnamekwaliteit is niet van het niveau van de andere tracks, maar het laat wel een totaal andere Mammoth Mammoth horen. Waar het tempo vanaf de eerste noot op deze release hoog lag, schakelt de groep hier terug naar trage, scheurende gitaren. Dit is de andere, meer uitgesponnen, psychedelische kant van het viertal.

Ik hoop oprecht dat dit soort initiatieven niet te veel opvolging krijgt. Uiteraard is zo een verse release op de vooravond van een Europese tournee leuk, maar een song extra had een mini-album-gevoel kunnen oproepen. Nu gaat het eerder over een langgerekte single. Maar het is wel een leuke…

(8/10, Napalm Records)

Tracklist:
• Taste Your Blood
• Drugs
• Kick Out The Jams
• Dead Sea

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ