Earth Messiah – Ourobors

Facebookrssmail

Via Argonauta Records brengt de Zweedse Stoner Metal band Earth Messiah hun debuutalbum ‘Ourobors’ uit. De band is opgericht in 2017 en eind van hetzelfde jaar was hun eerste demo ‘Nocturnal Thoughtgrinder’ een feit. De band ontving vele positieve reacties hierop en vervolgens kwam daar een wereldwijde platendeal met hun huidige label uit voort.

Het album opent instrumentaal met de titeltrack ‘Ouroboros,’ en deze begint langzaam opbouwend onder een opvoeren drumspel en gitaarriff, welke een dromerige sfeer geven.
Op ‘Escape From Reality’, ‘Attention’, ‘Trouble Child’, en ‘In The Darkness’ komt er een prima psychedelische Stonervibe voorbij. Wat wel opvalt is dat de opnamekwaliteit matig is, vooral de vocals, en daardoor heeft ‘Ouroboros’ iets weg van een demo. De vocals komen daardoor matig over, terwijl deze bij een betere opnamekwaliteit mogelijk beter uit de verf zouden zijn gekomen.

Want op ‘Trouble Child’ zijn de vocalen nauwelijks te horen en steken amper boven de muziek uit. In elk geval speelt de band consistent qua tempo en sound en heeft het zelfs iets weg van het eerste Danzig album.

Vanaf ‘In The Darkness’ lijkt de verveling toe te slaan doordat er te veel snelle tracks achter mekaar geprogrammeerd zijn, maar mid-tempo track ‘I Am’ weet dit uitstekend op te vangen.

Alleen jammer dat de daaropvolgende track ‘Queen Of The Land Of Tommorow’ meteen weer als snelle track er direct achteraankomt. Dit maakt een rommelige indruk.

Jammer van de matige opnamekwaliteit, want wat de muziek betreft zit deze band zeker prima in elkaar. De band speelt prima consistent. Hier en daar weliswaar flink wat verbeterpunten, maar zeker een band met potentie. Hopelijk is Earth Messiah op een volgend album muzikaal verder gegroeid dan op ‘Ouroboros’. 
(70/100) (Argonauta Records)

Tracklist: Ouroboros

1. Ouroboros
2. Escape From Reality
3. Attention
4. Trouble Child
5. In The Darkness
6. I Am
7. Queen Of The Land Of Tomorrow
8. Always Remember
9. Father Of Fire

Line Up: Earth Messiah

Mathias – Guitar & Vox
Patrik – Drums
Marcus – Bass

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ