Meadows End – The Grand Antiquation

Facebookrssmail

Afgelopen maart bracht de Zweedse Melodic Death Metal band Meadows End hun nieuwste album ‘The Grand Antiquation’ uit via Black Lion Records. Opener ‘Devilution’ begint met een bombastisch koor en opvoerend drumwerk. Daarna kickt een heavy gitaarriff zich erin. De gruntvocalen zijn uitstekend en worden perfect getimed.

Maar dan komt de volgende track ‘Storm Of Perdition’ en deze klinkt wel heel erg veel van hetzelfde. ‘Svept i Sorgepläd’ is een eigen moerstaal opgenomen track, maar de gruntvocalen klinken hierop een hoop gebrul in het niets en ook de overige tracks ‘Night’s Bane’, ‘Non-Dreaming Eye’, en ‘Her Last Sigh Goodbye’ klinken wel erg rechtlijnig.

‘The Insignificance of Man’ biedt nog enigszins afwisseling met vrouwelijke vocalen, maar de track an sich is verder weinig spectaculair. Pas als afsluiter ‘I Stilla Vermod Vandra’ zich aandient is deze ook nog wel redelijk qua uitvoering. Het is een rustige mid-tempo track en opnieuw weer opgenomen in eigen moerstaal.

Het is duidelijk de bedoeling om heel bombastisch te klinken, maar helaas legt deze band het er zodanig bovenop, dat het de luisteraar overruled. De muziek wordt uitstekend gespeeld qua technische uitvoering, maar helaas met te weinig afwisseling. Dit geldt ook voor de gruntvocalen. Daarom een kleine 50 punten.
(50/100) (Black Lion Records)

Tracklist The Grand Antiquation

  1. Devilution
  2. Storm of Perdition
  3. Svept i Sorgepläd
  4. Night’s Bane
  5. Non-Dreaming Eye
  6. Her Last Sigh Goodbye
  7. The Insignificance of Man
  8. I Stilla Vermod Vandra

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ