Carach Angren brengt totale duisternis naar Baroeg

Facebookrssmail
(C) Dirk van den Heuvel

Buiten ziet het grijs, maar boven Baroeg, Rotterdam, hangt vanavond een zeer plaatselijke pikzwarte wolk. Het podium van de zaal zal vanavond gedeeld worden door Nevalra, Thy Antichrist, Wolfheart en Carach Angren. Met een namen van dit caliber is het niet gek dat er al een redelijk aantal mensen aanwezig is voordat de deuren uberhaupt open gaan.

Het Amerikaanse Nevalra krijgt de taak deze avond te openen en lijkt hier totaal geen moeite mee te hebben. De melodic blackened deathmetal van de band schalt door de speakers terwijl de frontman en bassist de interactie met het publiek op blijven zoeken. Dit gaat de band gemakkelijk af met het energieke publiek wat zich vanavond in Baroeg verzameld heeft. Het is niet vaak dat de zaal zo vol staat voor een opener, en al helemaal zeldzaam is de gegrepen manier waarop het mee doet!

Als volgende band betreed Thy Antichrist het podium. Gigantisch goede en gedetailleerde corpse paint, rauwe black metal en een imposante frontman zijn kenmerken van de band, die duidelijk veel draagvlak vind onder dit publiek. De set wordt gespeeld met een “weinig poespas, gewoon doorknallen” mentaliteit en dit loont de band. De duistere, onheilspellende sfeer die de band teweeg brengt houdt het publiek de hele set in zijn greep.

Next up, Finse special guest Wolfheart. De melodic death metal formatie moet het vandaag naast de gitarist van Rotting Christ, die de hele tour mee speelt, ook hebben van de drummer van Thy Antichrist. De band’s eigen drummer is met enige spoed naar huis gereisd en deze invaller heeft in een paar dagen de hele set geleerd. Van deze invallers is overigens niets te merken: Wolfheart speelt, zoals altijd, heerlijk strak. Op wat woorden van de bassist na ramt de band redelijk door, om zo 8 (lange) nummers in de set van drie kwartier te kunnen proppen. De Finnen worden op handen en voeten gedragen door het publiek (figuurlijk dan) en verlaat het podium dan ook onder een daverend applaus.

Op de meeste concerten zit er een stijgende lijn in de kwaliteit van de sets, maar vanavond schiet deze lijn al helemaal door. Het Tilburgse Carach Angren is geen vreemde voor menig publiekslid. De melodische black metal van de band die tot in de puntjes goed wordt gespeeld gaat gepaard met een zeer theatrale show. Voeg dit alles samen met de energie die de band vanuit het publiek treft, en je krijgt een resultaat wat niet snel te vergeten is. De band pakt het publiek in zijn horror-houdgreep en laat dit tot de laatste noten uitdijen niet meer los! De totale set duurt een uur, maar lijkt qua beleving de dubbele tijd te overspannen met hoeveel er op het podium afspeelt. Carach Angren is een duidelijke aanrader voor iedereen die ook maar een beetje van black metal houd!

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ