Fog Light – New Element

Facebookrssmail

Fog Light is een Finse 3-mansformatie opgericht in 2016. Drummer Jarmo Pikka informeert bij de gebroeders Hakuli nadat hij Omnium Gatherum heeft verlaten of ze nog iemand nodig hebben voor muzikale projecten waar ze mee bezig zijn. Dat was het geval en zo begint het verhaal van Fog Light.

‘New Element’ is hun 2e album, in 2018 bracht het trio hun debuut ‘2nd Impression’ uit. Dit wordt een korte bespreking aangezien er weinig band info beschikbaar is en dit album voor het grootste deel van de RockMuZine-lezers niet interessant (lees Metal) genoeg is.

‘New Element’ bestaat uit 10 instrumentale Jazz Rock/Fusion nummers met allemaal Finse titels overigens. Nummers die het meest interessant zijn voor de Rockers zijn ‘Vanhat Kengat’, Partapaa en Hellou. Liefhebbers van (instrumentale) Jazz Rock/Fusion hebben er een top album bij. Ook muzikanten zullen dit album op waarde weten te schatten. Voor de gemiddelde Metal-liefhebber is dit album niet interessant (90/100) (Inverse Records)

Track List

1 Eilinen Vuosi (3:54)
2 Uusi Aalto (3:19)
3 Zen (4:35)
4 Vanhat Kengat (3:49)
5 Loman Odotus (4:20)
6 Jasso (5:18)
7 Partapaa (3:28)
8 Hellou (4:31)
9 Sunnuntal (4:00)
10 Pedon Tanssi (4:15)

Line Up

Jarmo Pikka – Drums
Saku Hakuli – Guitar
Pasi Hakuli – Bass

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ