Gallows Pole-This is Rock

Facebookrssmail
Cover_GALLOWS_POLE_This_Is_Rock

Er zijn bands en artiesten waarbij iets op de een of andere manier goed werkt en dat geldt zeker voor het nieuwste album van de legendarische Oostenrijkse Melodic Hardrockband Gallows Pole. Daarvan zal eind augustus hun negende studio album ‘This is Rock’ verschijnen via het recordlabel Pure Steel Records.

De band kent een lange geschiedenis. Opgericht in 1973 moest de band hun naam veranderen onder druk van hun voormalige recordlabel en brachten zij onder de naam Angelina hun eerste single ‘Shut Up/Destiny’ uit in 1980. Pas vanaf de release van hun debuut ‘In Rock We Trust’ uit 1982 gebruikte de band weer de naam Gallows Pole. Tot op de dag van vandaag geniet Gallows Pole in hun thuisland een cultstatus.

Onder deze naam bracht de band tot aan 1999 drie albums uit. Daarna werd het stil, totdat de band met het album ‘IV’ een comeback maakte in 2008. Sindsdien verschenen er de albums ‘Revolution’ (2010), ‘Waiting For The Mothership’ (2011), ‘And Time Stood Still’ (2013) En hun voorlaatste release ‘Doors of Perception’ (2016).

‘This is Rock’ opent lekker op ‘Summerdays’ met een energieke gitaarriff en stevig drumspel. Aan de vocals moet je even wennen en het duurt ook even een paar tracks voordat je erin komt. In het begin ben je geneigd te denken dat de vocalstijl helemaal niet past bij de sound van Gallows Pole, maar na ‘The Point of No Return’ kom je erachter dat de vocals toch wel op de een of andere manier passen bij de muziek. Daarbij wordt zanger Alois Martin Binder bijgestaan door vrouwelijke achtergrond vocaliste Dina Höblinger, welke hem vocaal steeds meer omhoog lijkt te trekken.

Verder is de track ‘The Point of No Return’ een opvallende vanwege de Alice in Chains-achtige vibe die het heeft. De samenzang van de twee vocalisten is op ‘You Got Me’ pas echt goed te horen en zijn perfect in harmonie gezongen. Uitspringers zijn het lekker stevig rockende ‘Daylight’ en het Doom-achtige ‘When I Sleep’, waarop voor Dina echt een rol is weggelegd als leadvocalist. Prima afsluiter is de dramatische ballad ‘When You Love’. 

Vocaal gezien is het even wennen, maar wie zichzelf de tijd gunt om verder te luisteren merkt dat het toch past bij de sound van deze band. Toch is het duidelijk dat zangeres Dina de vocalen van het album draagt en dat de mannelijke zang soms hier en daar wat achter blijft. Muzikaal gezien zit dit schijfje zeer sterk in mekaar met lekker Hardrocksongs. Prima schijfje voor een festival afterparty. (77/100) (Pure Steel Records)

Tracklist This is Rock:

1. Summerdays
2. Heaven Knows
3. Midnight Gambler
4. Point Of No Return
5. You Got Me
6. Daylight
7. When I Sleep
8. Move On Out
9. When You Love

Line Up Gallows Pole

Alois Martin Binder – vocals, guitars, bass
Dina Höblinger – Vocals
Harald Prikasky – guitars
Harry El Fischer – guitars, vocals
Andy Wagner – drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ