Bonded – Into Blacknes

Facebookrssmail

Veel thrash-liefhebbers kennen wellicht de bijna-soap wel in de Duitse band Sodom als in 2018 oprichter Onkel Tom Angelripper min of meer plotsklaps besluit gitarist Bernd Kost en drummer Markus Freiwald naar de Duitse UWV te sturen. De 2 heren hebben echter geen trek in stil zitten en richten gelijk hun eigen band Bonded op. In 2020 verschijnt het debuutalbum ‘Rest in violence’ en eind 2021 al de opvolger Ínto Blackness’. Bonded is echter niet een Duitse thrashband in de stijl van de Teutoonse thrash, maar juist veeleer in de Bay Area-stijl, dus met wat groove-elementen.

Het album opent gelijk furieus met ‘Watch’, een thrasher met een heerlijk gitaarriff. ‘The holy whore’ heeft een lichtelijk black metal-achtige opening en heeft door zijn shredding wat weg van Pantera. ‘Into the blackness of a wartime night’ opent met melodieus gitaarwerk, vervolgt met snelle coupletten a la Testament om terug te vallen op hetzelfde melodieuze gitaarwerk in de refreinen. Het langzame ‘Destroy the things I love’ heeft wat weg van Exodus en is een welkom rustpunt tussen het thrashgeweld. Het navolgende ultrasnelle ‘Final stand’ heeft een licht hardcore tintje. ‘Íll-minded freak’ swingt geweldig door het heerlijk groovende gitaarritme. ‘Way of the knife’ is dan gelijk weer een volgende thrasher. Het wat zeikerig klinkende refrein in ‘The eyes of madness’ is het enige minpunt van dit album.

De strot van zanger Ingo Bajonczak moet je wellicht aan wennen, deze klinkt als zwaar schuurpapier, denk aan Phil Anselmo en soms zelfs bijna aan ons aller held Lemmy, in de thrashnummers komt zijn strot beter tot zijn recht dan in melodieuzere nummers. Door de glasheldere productie is het optimaal genieten van het vakmanschap van de muzikanten.

Bonded brengt met hun tweede een geweldig album uit, laten we hopen dat de mannen volgend jaar dit album live in onder andere Nederland mogen presenteren. (87 /100) (Century Media Records)

Bandleden:

Ingo Bajonczak – Vocals
Bernd “Bernemann’ Kost – Guitars
Chris Tsitsis – Guitars
Marc Hauschild – Bass
Markus ‘Makka’ Freiwald – Drums

Tracklist:

1                    The Arsonist
2                    Watch (While the blood burns)
3                    Lilith (Queen of blood)
4                    The holy whore
5                    Division of the damned
6                    Into the blackness of a wartime night
7                    Destroy the things I love
8                    Final stand
9                    Ill-minded freak
10                Way of the knife
11                The eyes of madness

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ