Zwarte Cross, ook op dag 2 niets onmogelijk

Facebookrssmail

Het Zwarte Cross festival, met het motto “Niks is onmogelijk” is alweer toe aan dag drie. Deze bewolkte dag begint op het hoofdpodium met Rondé. Deze band die geboren is op de Herman Brood Academie is ondertussen een van de grotere indie bands van Nederland aan het worden, uiteraard kwam hun bekendste hit ‘Naturally’ en hun meer recente ‘Calling’ voorbij, waarbij het publiek goed uit zijn dak ging.

Ondertussen beginnen in de Megatent The Hillbilly Moonshiners. Deze bluegrass band speelt de bekendere hit in een eigen jasje, zo beginnen ze met ‘You Give Love A Bad Name’ van Bon Jovi en ook de oude country klassiekers zoals ‘Jolene’ en ‘Cotten Eye Joe’. Dat niks onmogelijk is bewijst het festival maar weer door tijdens het optreden een vier tal motorcrossers te laten springen en stunts uit te laten voeren over het podium waar de band aan het spelen is. Het publiek staat met open ogen en mond te kijken naar de indrukwekkende stunts die ze uithalen boven een live spelende band.

Vandaag staat op de crossbaan de zijspannen op het programma, de hele dag zullen er verschillende klassen de baan betreden, helaas strijkt er begin van de avond een hevige regenbui neer waardoor iedereen snel onderdak zoekt. Dit komt wel goed uit voor Black Mirrors, deze band staat in de Barn te spelen waar het lekker droog is. Deze band brengt hun eigen psychedelische stonerrock ten gehoren.

Ze zijn nog maar net begonnen of op het hoofdpodium betreden een paar grote helden uit de Reggae scene. Niemand minder dan de begeleidingsband van Bob Marley, The Wailers! Zodra de band het podium betreed trekken de wolken weg en begint de zon te schijnen. De band is een aantal jaar geleden weer bij elkaar gekomen om de opdracht van Bob te voltooien, namelijk zijn muziek levende te houden en dat is zeker was de vandaag gedaan hebben.

Als een van de laatste bands van de dag, staan de Limburgse helden van Rowwen Hèze op het podium. Deze oude rotten weten ondertussen overal een feest van te maken en uiteraard lukt het ze op de Zwarte Cross ook weer. Om toch even in de dialecten te blijven gaan we naar de Megatent waar voor 3e keer dit festival de band Bökkers, de band stond gister ook al in dezelfde tent maar daardoor word het feest niet minder. Tussen het vuur en de vonkenfonteinen sprongen ook hier weer motors over het podium wat deze show tot een nieuw hoogtepunt brengt.

Ondanks de bewolking en de ene regenbui was ook dit weer een erg geslaagde dag, de grote variatie aan muziek stelt iedereen tevreden en laat de mensen ook kennis maken met andere stijlen en bands., zoals Indian Askin en Nona.

Foto’s (c) Emily Parry

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ