Deströyer 666 ontketenen de wolven in 013

Facebookrssmail

Deströyer 666 heeft onlangs zijn 5e album ‘Wildfire’ uitgebracht en dit album is nu al hard op weg om een klassieker te worden. Om dit album te promoten start men vandaag met hun Europese doortocht en neemt men met Bölzer een echte hedendaagse zwaargewicht mee als support. Verder is ook het Zweedse eenmansproject Trepaneringsritualen van de partij. Op het laatste moment is de Nederlandse black metal band Cirith Gorgor aan de line-up in 013 toegevoegd.

Cirith Gorgor

Om 19.10 uur bijt laatstgenoemde band het spits af en heeft men 30 minuten om de kleine groep aanwezigen te vermaken. Dit vroege tijdstip is daardoor voor de band een onverwachte spelbreker, maar men laat het er niet bij zitten en serveert ons een ‘trve kvlt’ black metal set. Het geluid laat wat te wensen over en omdat slechts een enkeling bekend is met hun materiaal, zijn de reacties wat lauwtjes. De ervaring (men is alweer zo’n 20 jaar onderweg) zorgt voor een juiste attitude op het podium. Drummer Roel Berger (a.k.a. Levithmong) gaf na het concert ook aan, het erg jammer te vinden, dat ze slechts een half uur konden spelen.

 

Trepaneringsritualen

Velen blijken ook onbekend te zijn met de volgende act: Trepaneringsritualen. Een mix van dark ambient, industrial noise en black metal. Repeterende muzikale patronen vanuit een synthesizer met een donkere agressieve strot. ‘Th. Tot’ is het enige bandlid en draagt bij aanvang van het concert een capuchonachtig hoofddeksel. Kort na aanvang gooit hij het van zich af en blijft in zichzelf gekeerd, de teksten de zaal inschreeuwen. Visueel gebeurt er net te weinig, maar als men zich laat meeslepen in de ritmes, dan zie je ook al gauw , dat het wel degelijk bij menigeen binnenkomt. Hij zal Deströyer 666 en Bölzer de gehele tour bijstaan als openingsact.TREPANERINGSRITUALEN_0412

 

Bölzer

BOLZER_0434Dan betreedt het machtige Bölzer het podium. Het is niet de eerste keer dat de mannen de 013 aandoen. Wat opvalt is dat zanger/gitarist Okoi (KzR) eigenlijk vanaf de soundcheck al stoeit met zijn geluid. Te veel gillende en piepende feedback geluiden zijn storend in de zaal, maar storen vooral hem. De frustatie loopt ook tijdens het concert een aantal keer hoog op, waardoor de p.a.-man op het podium het fors moet ontgelden. Aan de setlist ligt het niet en 2 man sterk zetten zij weer een stevige pot black/death metal neer. ‘Zeus – Seducer Of Hearts’ en ‘The Great Unifier’ blijven wereldnummers. Eenmaal aangekomen aan het eind van de set, trekt Okoi gefrustreert de gitaarkabels uit de versterker en het scheelt bar weinig of hij gaat gooien met alles wat voor zijn voeten komt. Zo de eerste show van de tour zit er gelukkig op voor hen.

 

Deströyer 666

D666_0696Kort na tienen is het tijd voor Deströyer 666. Als enige originele bandlid is Keith (a.k.a. K.K. Warslut) gelukkig in staat gebleken om de juiste mensen om hem heen te verzamelen om keer op keer een vlammende show neer te zetten. Er wordt stevig van leer getrokken met  het titelnummer van het nieuwe album. 3 andere nieuwelingen zullen volgen en zitten verweven in een sterke setlist. In de vorm van ‘Iron Fist’ is er nog een ode aan Lemmy. Meest opvallend is dat het gehele album ‘Unchain The Wolves’ totaal gemeden wordt. En dat met zo veel klappers op die plaat. Andere platen komen wel degelijk aan bod. De vette black ’n’ thrash metal van de band laat voldoende ruimte voor mooie heavy metal poses op het podium. Het publiek gaat lekker los en natuurlijk ontstaat er van tijd tot tijd een stevige pit upfront. De vraag aan de bezoekers om zo min mogelijk foto’s te maken of te filmen, is niet aan dovemansoren gericht geweest. Gebalde vuisten en headbangende hoofden is hetgeen waar Keith iedereen toe opgeroepen had en zo geschiede. Al bij al een geslaagd eerste optreden voor D666 vanavond in een toch nog goed volgelopen 013. Op naar de rest van de tour. Cos we’re livin’… we live to burn!

 

Fotografie: Jos M. Skeleton

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ