Happy birthday Joe Elliott

Facebookrssmail

Joseph Thomas “Joe” Elliott werd geboren op 1 augustus 1959 in Sheffield is een Engels singer-songwriter en muzikant, vooral bekend als de zanger van de rockband Def Leppard. Joe Elliott heeft gewerkt met verschillende artiesten en deed verschillende neven projecten in zijn carrière, zoals het deelnemen aan tal van eerbetonen aan andere artiesten als Freddie Mercury, Alice Cooper, Mick Ronson, Ian Hunter en David Bowie. Hij had de eer te verschijnen naast Queen gitarist Brian May en gitarist Slash samen met de andere leden van Def Leppard op het Freddie Mercury Tribute Concert in 1992 “Tie Your Mother Down”.

Met Def Leppard heeft Joe maar liefst 15 platen uitgebracht na de debuut ep in 1979, de meest opvallende waren: ‘Pyromania’ (1983) en ‘Hysteria’ uit 1987.

Naast Def Leppard heeft Joe Elliott platen uitgebracht met Down ‘n’ Outz: ‘My ReGeneration’ (2010) en ‘The Further Adventures Of…’ (2014) en met Kings of Chaos: ‘Re-Machined: A Tribute to Deep Purple’s Machine Head – “Never Before”‘ (2012).

RockMuZine feliciteert Joe Elliott met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ