Happy birthday James Hetfield

Facebookrssmail

James Alan Hetfield werd geboren Downey, Californië op 3 augustus 1963 en is de zanger en gitarist van de Amerikaanse metalband Metallica. Hij richtte de band samen met Lars Ulrich op in 1981.

James Hetfield startte samen met Lars Ulrich de band toen hij antwoordde op een advertentie die Lars in de lokale krant had geplaatst. Hun eerste ontmoeting verliep niet geweldig, James was totaal niet onder de indruk van de drumkunsten van Lars, mede omdat de bekkens van zijn nogal bont samengestelde drumkit steeds op de grond vielen wanneer hij ze aanraakte. Lars overtuigde James uiteindelijk om samen een band te beginnen toen Lars een plaats kreeg aangeboden voor een nummer op een Metal compilatiealbum (Metal Massacre).

Na de debuutplaat van Metallica, Kill ’em all uit 1983, ging het hard met de band. Met albums als ‘Ride the lightning’ en ‘Master of puppets’ werd de metal wereld wakker geschud. De definitieve doorbraak (lees: mainstream publiek) kwam met het album ‘Metallica’, ook wel ‘Black Album’ genoemd, het eerste album opgenomen na het tragische overlijden van bassist Cliff Burton.

Met hitsingles als ‘Enter Sandman’ en de ballad ‘Nothing Else Matters’ bestormde Metallica de hitlijsten. Ook ‘Sad But True’, ‘Wherever I May Roam’ en ‘The Unforgiven’ waren succesvol. Metallica weet hiermee als eerste metalband een mainstream publiek te bereiken op grote schaal. Er volgt een jarenlange wereldtournee met optredens in alle werelddelen, de fans van het eerste uur in vertwijfeling achterlatend…..

RockMuZine feliciteert James Hetfield met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ