Happy birthday Rikki Rockett

Facebookrssmail

Richard Allan Ream, ook bekend als Rikki Rockett werd geboren Mechanicsburg, Pennsylvania op 8 augustus 1961 en is de drummer en medeoprichter van de Amerikaanse glam metal band Poison.

Na een wat minder imponerende carrière als o.a. kapper en bordenwasser richtte Rikki Rockett samen met zanger Bret Michaels de band Poison op. Poison zag het levenslicht in 1984 onder de naam Paris en bestond naast Rikki uit zanger Bret Michaels, gitarist Matt Smith en bassist Bobby Dall. Nadat ze in 1985 naar Los Angeles verhuisden, begon het pas echt. De naam Poison werd door de band opgepikt na het zien van het T-shirt dat drummer Mick Shrimpton droeg in de film ‘This is Spinal Tap’.

Bret Michaels, Bobby Dall, Rikki Rockett en C.C. DeVille, die inmiddels gitarist Matt Smith had vervangen, zetten in 1986 hun handtekening onder een contract met het onafhankelijke platenlabel Enigma Records voor ongeveer 30.000 dollar. Hun debuutalbum, ‘Look What the Cat Dragged In’, werd uitgebracht in 1986. Het bevatte één single, ‘Cry Though’, gevolgd door drie hits: ‘Talk Dirty to Me’, ‘I Want Action’ en ‘I Won’t Forget You’. Het tweede album van Poison, ‘Open Up and Say…Ahh!’, uitgegeven in 1988, zou uiteindelijk 8 miljoen maal over de toonbank gaan. De opname bevatte de grootste hit van de band, ‘Every Rose Has Its Thorn’, samen met andere top 10 hits ‘Nothin’ But A Good Time’, ‘Fallen Angel’ en de cover ‘Your Mama Don’t Dance’ van Loggins en Messina.

Poison bracht in totaal zeven albums uit, het laatste ‘Poison’d!’ in 2007.

RockMuZine feliciteert Rikki Rockett met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ