Happy birthday Barry Hay

Facebookrssmail

Barry Andrew Hay werd geboren in Faizabad, India op 16 augustus 1948 en is de zanger van de Nederlandse rock band Golden Earring. Na de echtscheiding van zijn ouders kwam hij op 8-jarige leeftijd met zijn moeder naar Nederland. Hij woonde enige tijd in Amsterdam voordat hij zich met zijn moeder in Den Haag vestigde. Tijdens zijn jeugd zat hij op een Engelstalig internaat. Daarna volgde hij een opleiding aan de kunstacademie.

Halverwege de jaren zestig wordt Barry Hay zanger van The Haigs, een popgroep die een ruig repertoire ten gehore brengt. Freddy Haayen, de manager van de Golden Earrings, benaderde Barry met het verzoek om in zijn band te komen zingen en daarmee Frans Krassenburg te vervangen. In de zomer van 1967 volgt Barry hem op en zingt hij ‘She Won’t Come To Me’ in, de B-kant van ‘Sound Of The Screaming Day’. Een jaar later, in de zomer van 1968, wordt de tiende single van Earring, ‘Dong dong di ki di ki dong’, de eerste nummer 1-hit van de groep die vanaf dan Golden Earring heet.

Naast zijn werk met de Golden Earring maakt Barry Hay onder meer twee soloplaten, ‘Only Parrots, Frogs and Angels’ (1972) en ‘Victory of Bad Taste’ (1987).

RockMuZine feliciteert Barry Hay met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ