Happy birthday Dean DeLeo

Facebookrssmail

Dean DeLeo werd geboren op 23 augustus 1961 in Montclair, New Jersey en is een Amerikaanse gitarist bekend van zijn werk met de rockband Stone Temple Pilots. Dean is ook bekend voor zijn kortstondige rol in de bands Talk Show en Army of Everybody. Hij is de oudere broer van Robert DeLeo, die bas speelt voor Stone Temple Pilots.

Dean’s jongere broer Robert ontmoette de toekomstige zanger Scott Weiland bij een Black Flag concert. Robert kort er na introduceerde hij bij Dean Scott het idee te band op te richten. Dean was een gitarist en Robert wist hem uiteindelijk te overtuigen om mee te doen. Ze vonden uiteindelijk een drummer in Eric Kretz, en de band werd opgericht. Ze namen de naam Mighty Joe Young aan, geïnspireerd door de film met dezelfde naam. Ze speelden optredens in vele bars rond het Hollywood gebied, en uiteindelijk landde een platencontract bij Atlantic Records in 1992. Echter, ze werden gedwongen om hun naam te veranderen, want de naam Mighty Joe Young was al vastgelegd. Weiland kwam op de naam Stone Temple Pilots; hoewel hij zegt dat het geen echte betekenis, hij hield alleen de van initialen “STP”.

De debuutplaat ‘Core’ verscheen 1992, na het debuut verschenen er nog 5 albums met als laatste ‘Stone Temple Pilots’ in 2010. Laatste wapenfeit is de EP ‘High Rise’ uit 2013.

RockMuZine feliciteert Dean DeLeo met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ