Happy birthday AA Nemtheanga

Facebookrssmail

Alan Averill, misschien beter bekend als AA Nemtheanga, werd geboren op 26 augustus 1975 en is een Ierse muzikant meest bekend als de zanger van de folk / black metal band Primordial . Alan Averill heeft ook deelgenomen aan verschillende side-projecten, waaronder Void of Silence, Blood Revolt en Twilight of the Gods. Behalve zanger is Alan actief als schilder, hij schildert banners en achtergronden voor bands, waaronder die van zij eigen band Primordial Alan Averill heeft een graad in de journalistiek en is een schrijver voor het personeel Zero Tolerance magazine. Hij is de oprichter van Poison Tongue en is een A & R-vertegenwoordiger voor Metal Blade Records .

Averill trad toe tot Primordial in augustus 1991 na het zien van een advertentie geplaatst door de band in een plaatselijke muziekwinkel. Hij is ook betrokken geweest bij de band Twilight of the Gods, een supergroep, oorspronkelijk bedoeld als een live-only Bathory eerbetoon. in deze band zaten drummer Nicholas Barker (ex- Cradle of Filth, ex- Dimmu Borgir, ex- Testament, ex- Exodus), gitarist Rune Eriksen (Aura Noir, ex- Mayhem), gitarist Patrik Lindgren (Thyrfing) en bassist Frode Glesnes (Einherjer). De band bracht zijn debuut, ‘Fire on the Mountain’ op 27 september 2013 via Season of Mist.

Het eerste Primordial album was Imrama uit 1995 waarna nog zeven albums verschenen. Het laatste album stamt alweer uit 2014 toen ‘Where Greater Men Have Fallen’ verscheen.

RockMuZine feliciteert AA Nemtheanga met zijn verjaardag.

Foto (C) Kick Verhaegen

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ