Happy birthday Rudolf Schenker

Facebookrssmail

Rudolf Schenker werd geboren 31 augustus 1948 in Hildesheim, Nedersaksen en is een Duitse gitarist en medeoprichter van de hardrock band Scorpions. Rudolf Schenker richtte de Scorpions op in 1965. Hij is uitgegroeid tot een van de belangrijkste drijvende krachten in de band’s song-writing en muzikale richting voor 50 jaar. Rudolf Schenker is Scorpions meest consistente lid geweest, actief op elk album en aanwezig bij elke tour. Zijn jongere broer Michael Schenker was een lid van Scorpions in het prille begin van de band, voordat hij verkaste naar de band UFO. In het jaar 2000 werd Rudolf Schenker bekroond met de stad Hannover plaque en het Kruis van Verdienste First Class (Verdienstkreuz).

Scorpions werd internationaal bekend in 1984 met het album Love at First Sting. Op dit album stond de bekende single Still loving you. Met het nummer Wind of Change haalde de band in 1991 nog een nummer 1-hit in Nederland. Het nummer Wind of Change werd geschreven over de veranderingen in Oost-Europa in die tijd.

Scorpions was na Uriah Heep één van de eerste westerse band die in de voormalige Sovjet-Unie mocht optreden. Op 21 juli 1990 was Scorpions samen met veel andere bands bij de voorstelling The Wall van Roger Waters in Berlijn.

In 2010 besloten ze om hun laatste album op te nemen met de naam Sting in the Tail. Daarna volgde een 3 jaar durende afscheidstoernee. In 2013 hebben ze echter hun pensioenplannen afgezegd en besloten om door te gaan.

RockMuZine feliciteert Rudolf Schenker met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ