Happy birthday Rick Bouwman

Facebookrssmail

Rick Bouwman is geboren op 2 september 1964 in Utrecht en is gitarist van de Nederlandse heavy metal band Martyr. Rick is één van de oprichters van de band en de enige die de twee Martyr periodes (1982-1989, 2006-heden) compleet heeft meegemaakt en daardoor ook wel bekend staat als Mr. Martyr.

Met Martyr is Rick Bouwman verantwoordelijk voor 4 studioalbums van de band: ‘For the Universe’ (1985) en ‘Darkness at Time’s Edge’ uit 1986 zijn de platen uit de eerste Martyr Periode, ‘Circle of 8’ (2011) en het laatste wapenfeit ‘You Are Next’ verscheen in 2016. Hoewel Martyr al in de eerste periode flink wat aanhang verzamelde is het vooral na het verschijnen van ‘You Are Next’ aan een flinke opmars begonnen. Met veel optredens in Europa en zelfs een Japanse tour in 2017 staat Martyr definitief op de heavy metal kaart. In 2017 bestond de band 35 jaar en werd er nog een keer flink uitgepakt. Japan werd in 2019 wederom aangedaan en het resultaat daarvan is te horen op het album ‘Live in Japan’.

Naat Martyr is Rick Bouwman ook betrokken bij de bands My Brother Jake en Satisfaction Guaranteed en was hij met Syrenade verantwoordelijk voor de plaat ‘The Eternal Lie’ uit 1995.

RockMuZine feliciteert Rick Bouwman met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ