Red Razor – The revolution continues

Facebookrssmail

Brazilie, het land van de samba, toch? Maar, vergis je niet, het stikt van de metalbands uit Brazilie, wie kent een van de grondleggers van de metal in Brazilie, Sepultura, niet? Een andere Braziliaanse band is Red Razor, opgericht in 2011. Na een paar bezettingswijzigingen verschijnt in 2013 een demo om dan in 2015 opgevolgd te worden door het eerste full album, ‘Beer revolution’. En nu dan in 2019 het vervolg, ‘The revolution continues’.

De albumhoezen en albumtitels verraden al wel een beetje de thematiek van Red Razor, drank en politiek, niet bepaald een gebruikelijke en in elkaar overlopende combi.

Zodra je een paar nummers beluisterd hebt, dan is ook duidelijk dat die thematiek verpakt wordt in een mix van m.n. thrashmetal, maar ook wel regelmatige forse knipogen naar hardcore en punk, waarbij ook humor belangrijk is getuige songtitels als ‘For those about to thrash’ en ‘Brewtal mosh’.

De band zelf noemt als invloeden o.a. Exodus, Kreator, Sepultura, Anthrax en Discharge, hetgeen bij het luisteren van dit album ook wel klopt, bij meerdere nummers kun je ook denken aan het vermaarde S.O.D. Opvallend aan het geluid is de luid en duidelijk horende bas, maar storend en/of overheersend is die zeker niet.

Red Razor levert zondermeer een goed, lekker en relatief origineel klinkend album af zonder echte hoogte-of dieptepunten, met een speelduur van 30 minuten wel aan de wat korte kant. (78/100) (Independent)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ