Entombed A.D. – Bowels of Earth

Facebookrssmail

De Zweedse death metal machine Entombed A.D. komt inmiddels met z’n derde langspeler op de proppen sinds de splitsing/oprichting, en het is meteen de heftigste van allemaal. De band is op deze nieuwe plaat meer naar het geluid uit hun beginperiode teruggekeerd, en dat levert een verrassend goede plaat met een heerlijk vertrouwd geluid op. Opener ‘Torment Remains’ begint al meteen met een lekker vette riff en hakt er meteen goed in. De komst van gitarist Guilherme Miranda bracht de band weer een berg energie en inspiratie, en dat hoor je.

De mannen hebben op dit album extra aandacht besteed aan de gitaar sound, die is dan ook ouderwets vet en bruut. Ook L.G. blaft er weer ouderwets lekker op los, hier is een band aan het werk die er zin in heeft, dat blijkt. Nummers als ‘Hell Is My Home’ en ‘Bowels Of Earth’ zijn vlotte uptempo nummers, die erg goed klinken en een Entombed A.D. laat horen die lekker in zijn vel zit en z’n ding doet zoals alleen Entombed A.D. dat kan.

Het nummer ‘Bourbon Nightmare’ doet weer een beetje aan de death-n-roll sound van vroegere tijden herinneren, waar absoluut niks mis mee is. Agressie bezit de band ook nog steeds, en men trekt dan ook hard van leer op nummers als ‘Fit For A King’ of ‘Through The Eyes Of  The Gods’, wat een geweld en wat een geweldige old school sound. De band doet op ‘Bowels Of Earth’gewoon waar ze goed in zijn, een geweldige brute death metal plaat maken.

Ook siert er nog een covertje op de plaat, al zal niemand die herkennen in deze door Entombed A.D. bewerkte versie, namelijk het Hank Williams nummer ‘I’ll never get out of this World alive’ wat wel erg lekker klinkt in deze vorm. Als een ding duidelijk is, is het wel dat de band hier een prestatie van formaat heeft neergezet, met hun beste plaat tot nu toe. Wie deze heren al had afgeschreven komt bedrogen uit, dit is Death Metal met een hoofdletter van de bovenste plank, topprestatie! Verplichte aanschaf voor een ieder met een hart voor death metal en of Entombed A.D. in het bijzonder. (85/100) (Century Media Records)

Tracklisting “Bowels Of Earth”:

01. Torment Remains
02. Elimination
03. Hell Is My Home
04. Bowels Of Earth
05. Bourbon Nightmare
06. Fit For A King
07. Worlds Apart
08. Through The Eyes Of Gods
09. I’ll Never Get Out This World Alive
10. To Eternal Night

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ