Disabuse – Death Machines

Facebookrssmail

De uit het Gelderse Winterswijk afkomstige cross-over / thrash band Disabuse is weer helemaal terug. Disabuse is oorspronkelijk opgericht in 1987 maar kende verschillende onderbrekingen in haar bestaan. In 2015 besluit de band weer in de originele bezetting samen te komen en dit resulteert in de EP ‘Remains’. Na deze release rommelt het weer in de line up en ind 2016 besluit Arch te stoppen als frontman, hij wordt vervangen door Steven Tolkamp (bekend van de bands Fake no More, Art of Pantera en Godscum). Ook Ronny Dorsthorst en Wouter Maarse geven er de brui aan maar ook dat wist Disamuse niet te nekken. Er wordt een nieuw album opgenomen, ‘Death Machines’ dat p[ 30 oktober verschijnt via Raw Skull Recordz.

Er wordt geopend met het titelnummer ‘Death Machines’, een puur thrash nummer met lekkere rauwe vocalen die wat doen denken aan Sepultura. ‘Detonate’ kunnen we beschouwen als het voorgaande nummer maar ‘Dogma I’ is een heel ander verhaal. Het nummer kent een rustige start maar wanneer het tempo wordt opgeschroefd zijn dar de hardcore invloeden, een nummer met een lekkere groove en lekkere en gevarieerde vocalen.

Behalve dat zanger Steven Tolkamp flink kan variëren met zijn vocalen zit het muzikaal ook vol variatie. Traditionele thrash songs en typerende crossover nummers waar Disabuse eigenlijk om bekend staat zijn weliswaar het hoofd ingredients maar met nummers als ‘River Runs Red’ en de heerlijke afsluiter ‘In Emptiness’ brengt Disabuse is compleet anders. Nummers met een flinke Southern metal vibe à la Pantera, lekker groovende nummers met fijne solo’s

Disabuse brengt met deze derde langspeler ‘Death Machines’ een lekker gevarieerd album waarbij zanger Steven Tolkamp zich laat horen en een sterke aanwinst is. Soms wordt door veel variatie op het verkeerde been gezet maar bij dit album lijkt alles op zijn plaats, een aanrader!

(80/100, Raw Skull Recordz)

Tracklist:
01 – Death Machines
02 – Detonate
03 – Dogma I
04 – River Runs Red
05 – Grease The Guillotine
06 – We Bring Democracy
07 – Dirt
08 – The Lost Children
09 – Father
10 – In Emptiness

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ