Happy birthday Liam Gallagher

Facebookrssmail

Muzikant, zanger en songwriter. Liam Gallagher werd geboren op 21 september 1972 in Burnage in Engeland. Hij werd bekend om zijn strijdlustige houding als frontman van Oasis, de rockband die meer dan 60 muziekprijzen heeft gewonnen.

Liam werd in zijn jongere jaren van school gestuurd wegens vechten en had een voorliefde voor het stelen van fietsen. Pas in zijn late tienerjaren kreeg hij belangstelling voor muziek. Hij en zijn broer Noel bleven uiteindelijk in Oasis vechten totdat Noel backstage met de band brak tijdens een concert in 2009, wat voor het einde van Oasis zorgde. Liam startte toen de band Beady Eye, wat feitelijk Oasis was zonder zijn broer Noel Gallagher. Met die band maakte Liam muziek tot de band in 2014 werd ontbonden. Sindsdien maakt Liam muziek als solo-artiest. Zijn solo-album ‘Wall of Glass’ kwam in 2017 uit. ‘Why me, why not?’ kwam uit op 20 september 2019.

Hij trouwde op 7 april 1997 met Patsy Kensit, maar dat huwelijk duurde niet lang. Na hun scheiding op 22 september 2000 trouwde hij op 14 februari 2008 met All Saints-zangeres Nicole Appleton. Hij heeft twee dochters, Molly en Gemma, en twee zonen, Gene en Lennon.

Liam Gallagher is een grote fan van John Lennon en liet zich ook inspireren door de Sex Pistols, The Doors, Bob Dylan, The Smiths en The Velvet Underground.

RockMuZine feliciteert Liam Gallagher met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ