Nightstalker – Great Hallucinations

Facebookrssmail
Nightstalker - Great Hallucinations

Bezige bijtjes, Daarom misschien wel de naam Nightstalker. De band gaat al enkele jaren mee. Ze hebben samen met bands als Kyuss, Sleep en Monster Magnet bijgedragen aan de heropleving van de (stoner)rock uit de jaren 70. De opgebouwde reputatie is gebaseerd op hun Rock ‘n Roll-houding en hun hoeveelheid live optredens. Inmiddels is men acht albums, waarvan twee EP’s, verder.

We kennen Nightstalker van het zware geluid, de groovy ritmes en het intense basgeluid. De eenvoud van rauwe rock’n roll, veel pakkende melodieën en de kracht van Argy’s vocalen zijn het geheim van de muziek van Nightstalker. En dat dus al weer 20 jaar, respect daarvoor en reden genoeg om heel veel zin te hebben in dit nieuwe album ‘Great Hallucinations’.

De een na laatste release was ‘Dead Rock Commandos’ uit 2012. Dit album vestigde de naam van de band in een groter publiek. In 2016 bracht Nightstalker hun laatste album ‘As Above, So Below’ uit. Nu drie jaar en vele optredens verder is het tijd voor nieuw werk. 

Je weet inmiddels een beetje wat je gaat krijgen, want vernieuwend zijn ze niet. Maar wat goed is mag best goed blijven. Want dit is potverdikke een dikke plaat hoor. Ik denk eerlijk gezegd dat dit album aan het einde van het jaar niet in de top 10 staat van beste albums van het jaar. Daar mist het dan net een of twee uitschieters voor die het werk onderscheidend maken. Dat heeft dit album dus niet, maar ik moet eerlijk bekennen dat echt alle nummers super vet klinken. Ook na meerdere keren luisteren blijft hij lekker, voor mij toch vaak een graadmeter. 

Met een beetje fantasie hoor je wat invloeden van Monster Magnet en soms doen de vocals me een beetje denken aan Ozzy. Met beide is niets mis, dus luisteren maar. Mocht je twijfelen, begin dan achteraan en luister naar voren. De beste nummers staan op het einde. ‘Half Cracy’ en de titelsong zijn lekker catchy. En ‘Hole in the Mirror’ is dan toch wel het vetste nummer van het album. Lekker groovy.

Volume op hard, gewoon een dikke plaat die de moeite waard is om te luisteren. Enjoy! (80/100) (Heavy Phych Sounds Records)

TRACKLISTING Great Hallucinations:

1. Black Cloud
2. Sweet Knife
3. Sad Side Of The City
4. Seven out of Ten
5. Cursed
6. Half Crazy
7. Hole In The Mirror
8. Great Hallucinations

LINE-UP Nightstalker:

 Argy – Vocals
– Andreas Lagios – Bass
– Tolis Motsios – Guitars
– Dinos Roulos – Drums

DISCOGRAPHY

– Great Hallucinations (2019)
– As above, So below (2016)
– Dead Rock Commandos (2012)
– Superfreak (2009)
– Just a Burn (2004)
– The Ritual (2000)
– Use (1996)
– Side FX (1994)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ