Lost Society – Braindead

Facebookrssmail

Lost Society - Braindead - ArtworkDe thrash revival is alweer een tijdje gaande. Zeer veel gedreven jonge bands, die de ooit doodgebloeide stroming voorzien van veel nieuw elan, zorgen er op dit moment voor dat de gevestigde namen hun best moeten blijven doen. De jonge bandleden (net onder de 20 en net er boven) van Lost Society staan hierin zeker hun mannetje.

Vanuit Finland bestoken zij ons met hun derde volwaardige langspeler. Zoals het, het grote Nuclear Blast betaamt, is slechts 1 cd-uitvoering en 1 vinyl-uitvoering niet voldoende. Je kunt daarom wederom kiezen uit diverse kleuren vinyl (zwart, rood en zilver).

Op de promotionele versie, die ons vanuit Nuclear Blast is toegestuurd, staan 8 nummers en is de “Californian Easy Listening Version” van het nummer ‘Terror Hungry’ (titelnummer van het vorige album), achterwege gelaten. Die staat dan waarschijnlijk wel weer op zowel de cd- als vinyl-uitvoeringen.

Men gaat ingetogen van start met het zeer sterke ‘I Am The Antidote’. Een bezwerende riff, met een lekker rauw gezongen tekst en flitsende solo’s. In de video die van dit nummer geschoten is, is goed te zien dat de band precies weet waar men mee bezig is qua uitstraling en presentatie: flink headbangend, gevoed door een overmaat aan testosteron. Ook in het 2e nummer ‘Riot’ wordt er nog niet gezocht naar het gaspedaal. Men kiest wederom voor een riff met ballen. Deze riff heeft zelfs een beetje een ‘nu-metal’ drive in zich.

‘Mad Torture’ gaat lekker vlot van start, voorafgegaan door een kort intro. Gaandeweg het album blijkt nog meer dat de snelheid niet het gezicht bepaalt van dit album. Nummers met kop en staart, waarin sterk gemusiceerd wordt, zorgen voor veel afwisseling. Vervolgens zijn ‘Rage Me Up’ en “Hangover Activator’ 2 vette thrashnummers, met ook hier weer de aandacht voor een goede opbouw van het nummer. Het langste nummer ‘Only (My) Death Is Certain’ biedt de band nog een keer de kans alles uit de kast te halen en is het dik 8 minuten genieten van vele tempowisselingen. Afgesloten wordt er met de Pantera cover ‘P.S.T.88’ van het album ‘Power Metal’. Dit doet men zeer verdienstelijk, maar brengt niets nieuws onder de zon. Liever had ik gezien dat men, nog een eigen nummer had toegevoegd aan dit album en de cover als extra bonus nummer.

Al met al een sterk album en men is op dit moment gestart met een tour om het album te promoten. Op 14 maart in men te zien in de Biebob in Vosselaar (B), op 25 maart in de Melkweg te Amsterdam en op 31 maart in de Zeche te Bochum (D).

(8/10, Nuclear Blast)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ