Een geslaagde evening with Machine Head

Facebookrssmail

In maart 2019 maakte de band Machine Head de aankondiging dat er een tour zou komen om te vieren dat hun debuutalbum ‘Burn my Eyes’ 25 jaar geleden uitkwam, dit zorgde al voor veel jubelende berichten op sociale media, het werd allemaal nog leuker gemaakt toen bekend werd dat originele drummer Chris Kontos en gitarist Logan Mader mee op tour kwamen om dit feestje mee te vieren door met Machine Head opperhoofd Robb Flynn en bassist Jared McEachern ( helaas geen origineel bassist Adam Duce ) het album live te spelen.

Ook deze tour zal de band dus weer een show van 3 uur geven, de eerste set zal de band de nieuwere klassiekers ten gehore brengen. Dit zal ook de eerste tour zijn waarop Dave McClain (drummer, nu Sacred Reich) en Phil Demmel (gitarist, terug bij Vio-lence ) niet meer bij Machine Head actief zullen zijn. Zij worden vervangen door respectievelijk Matt Alston (voormalig Devilment drummer) en Vogg Kieltyka (Decapitated gitarist). Na het gekende intro van Ozzy Osbourne’s ‘Diary of a Madman’ knalt Machine Head uit de startblokken met ‘Imperium’ en ‘Take my Scars’ en zit de sfeer er direct goed in en ontstaat er een circlepit die tijdens dit eerste deel van de avond niet stopt. Tijdens deze kleine twee uur durende nieuwere Machine Head songs krijgen we veertien songs voorgeschoteld waaronder ‘Beautiful Mourning’, ‘I am Hell’, ‘Ten Ton Hammer’, ‘Bulldozer’, ‘Locust’ en de afsluiter van dit deel van de show ‘Halo’ waar aan het eind zelfs confetti het publiek in wordt geschoten. Nieuwe drummer Matt en gitarist Vogg kwijten zich goed van hun taak, hopelijk leveren ze in de toekomst nog goede ideeën voor de toekomstige nieuwe plaat.

Nu is het tijd voor het tweede gedeelte van de avond en krijgen we het debuutalbum ‘Burn my Eyes’ te horen. Ondergetekende kan zich nog goed de eerste kennismaking met Machine Head herinneren, de band was support tijdens de wereldtour van Slayer ten tijde van hun Divine Intervention tour eind 1994 en ook hun show op Dynamo Open Air 1995 staat velen nog bij; wat een power en wat knalden die songs toen. Nu 25 jaar later moeten we even knijpen of we dit wel echt meemaken: daar zijn ze weer Logan Mader en Chris Kontos met Machine Head op het podium, en vanaf albumopener ‘Davidian’ klinkt het weer zoals het 25 jaar geleden ook klonk.

Nog steeds vol power en de songs knallen nog steeds, puur kippenvel gevoel. De ene song na de ander en tijdens de songs ook ondersteund door een geweldige lichtshow en vlammenwerpers. Het is moeilijk om een hoogtepunt tijdens dit deel van de set aan te wijzen, simpelweg omdat het gewoon een aaneenschakeling van hoogtepunten zijn van het al eerder genoemde ‘Davidian’ tot aan afsluiter ‘Block’ waarna er een eind komt aan een optreden dat drie uur en vijf minuten heeft geduurd!

Machine Head kwam, zag en vermorzelde een uitverkocht poppodium 013. Wie nog geen kaartje had voor deze avond heeft in 2020 nog een kans, want de band komt volgend jaar 2 juni terug in TivoliVredenburg in Utrecht.

Setlist:

 • Imperium
 • Take my Scars
 • Now we Die
 • Beautiful Mourning
 • Bulldozer
 • Locust
 • I am Hell
 • Aesthetics of Hate
 • Darkness Within
 • Catharsis
 • From this Day
 • Ten Ton Hammer
 • Is there Anybody out There ?
 • Halo

Burn my Eyes 25th anniversary set:

 • Real eyes, Realize, Real Lies ( intro )
 • Dividian
 • Old
 • A Thousand Lies
 • None but my Own
 • The Rage to Overcome
 • Death Church
 • A Nation on Fire
 • Blood for Blood
 • I’m Your God Now
 • Block

Foto’s (c) Lenny van Dijk

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ