Baroeg smeulend achtergelaten na European Smokeout tour

Facebookrssmail

Het is zondag 13 oktober, de dag dat de European Smokeout tour zijn laatste stop in Baroeg, Rotterdam bereikt. De tour bestaat uit het Zuid-Afrikaanse XavlegbmaofffassssitimiwoamndutroabcwapwaeiippohfffX (welke ik voor het gemak verder Xavleg zal noemen) en de Duitse bands Stillbirth, Placenta Powerfist en Obsolete Incarnation. Zo’n vijf minuten voordat Obsolete Incarnation de show opent, klinkt er een introductie die alle bands voorstelt. Deze intro zit vol met memegeluiden en is totaal niet serieus en zet zo een heerlijke toon voor de rest van deze dag.

Na de introducties van alle bands mag Obsolete Incarnation spelen en de heren duiken er meteen lekker hard op, in een zaal die ook al prima gevuld is. De eerste pit opent zich direct en in het publiek zijn genoeg op en neer knikkende hoofden te vinden. De band knalt gewoon aan een stuk door zijn set van een halfuur heen, zonder al te veel woordenwisselingen. Dit is echter ook niet nodig, aangezien de heerlijk ruige muziek boekdelen spreekt.

Placenta Powerfist is de volgende band die het podium betreed en weet al iets meer beweging in het publiek te krijgen door de interactie wat meer op te zoeken. Ook helpen de moves van de frontman, die onder andere zijn ogen wegrolt, flink met hoe intens de set lijkt. Ook muzikaal lijkt de band iets beter aan te slaan op het aanwezige publiek dan Obsolete Incarnation dit deed.

Na een korte pauze is de beurt aan de heren van Stillbirth, en deze maken er een goed feestje van. Zo worden de twee palen in de zaal benut voor één grote circle pit en even later weer voor twee kleinere pits. De band blijft de interactie met het publiek opzoeken, maar houdt deze telkens vers. Het in niet meer dan beach shorts geklede zestal weet de zaal gedurende zijn set goed te entertainen en laat het publiek dan ook prima opgewarmd achter voor Xavleg.

Na het feestje van Stillbirth is het tijd om nog harder los te gaan op het Zuid-Afrikaanse Xavleg. De band is een mengelmoes van leden van Vulvodynia en Stillbirth. Ook muzikaal is Xavleg een mengelmoes, waarbij het gros toch wel uit de slamming brutal death metal komt, maar ook black metal, surfrock en zelfs electronic komen voorbij in de muziek. Juist deze afwisseling maakt de band de perfecte feestband en dat is tijdens de set in de Baroeg dan ook goed te merken. De pit blijft maar gaan en ook buiten de pit om staan genoeg mensen te dansen en/of headbangen. Tijdens het laatste nummer mag het publiek het podium op, maar hierna is het feest helaas voorbij.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ