Happy birthday Daniel Mullback

Facebookrssmail

Daniel Mullback is geboren op 14 oktober 1982 in het Zweedse Falun en is wellicht het meest bekend als drummer voormalig van de Zweedse power metal band Sabaton. Daniel speelde in Sabaton tussen 2001 en 2012 waarna hij vervangen werd door Hannes Van Dahl. In die periode was Daniel Mullback medeverantwoordelijk voor zes albums, jet laatste album dat hij met de band opnam was ‘Carolus Rex’ in 2012.

Na het vertrek uit Sabaton onstond Cicil War. In april 2012 verlieten gitaristen Oskar Montelius en Rikard Sundén, drummer Daniel Mullback en keyboardist Daniel Mÿhr de band Sabaton, waarvan ze de oprichtende leden waren. In Astral Doors vocalist Nils Patrik Johansson Vonden zij een zanger en bassist Stefan ‘Pizza’ Eriksson werd completeerde de band. Zowel muzikaal als qua thematiek vertoont Civil War sterke gelijkenissen met Sabaton.

RockMuZine feliciteert Daniel Mullback met zijn verjaardag

Discografie:
Sabaton
Drums (2001-2012)
2005 Primo Victoria
2006 Attero Dominatus
2007 Metalizer (als “Mullback”)
2008 The Art of War
2010 Coat of Arms
2012 Carolus Rex

Civil War
Drums (2012-heden)
2013 The Killer Angels
2015 Gods and Generals
2016 The Last Full Measure

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ