Happy birthday Joe Duplantier

Facebookrssmail

Joe Duplantier werd 19 oktober 1976 in het Franse Bayonne en is een Franse gitarist, zanger en basgitarist. Hij zingt en speelt gitaar in de band Gojira. Joe Duplantier speelde basgitaar in de band Cavalera Conspiracy, Met de broers Cavalera nam hij het album ‘Inflikted’ op (2008).

Gojira is een Franse technische progressieve metalband gevormd in 1996 in Ondres, een dorp nabij Bayonne, Frankrijk. De band was tot 2001 bekend als Godzilla. De band bestaat uit Joe Duplantier als zanger en gitarist, Joe’s broer Mario Duplantier als drummer, Christian Andreu als gitarist en Jean-Michel Labadie als basgitarist. De huidige formatie verschilt van de oorspronkelijke, de voormalige bassist was namelijk Alexandre Cornillon. De band heeft anno 1996 vijf studioalbums uitgebracht, drie dvd’s en enkele singles onder hun vorige naam, Godzilla. De songteksten gaan voornamelijk over natuur- en omgevingsgerelateerde onderwerpen.

Gojira’s sound valt niet makkelijk in een hokje te plaatsen, doordat zij verschillende muzikale stijlen met elkaar combineren. Het genre waar Gojira het beste in past is technical deathmetal, thrashmetal, progressive metal en groovemetal. Gojira wordt vaak vergeleken met bands als Meshuggah, Mastodon, Sepultura, Neurosis en Morbid Angel. De leden van Gojira zeggen zelf beïnvloed te zijn door heavy metal artiesten als Death, Morbid Angel, Meshuggah, Metallica, Tool, en Neurosis.

RockMuZine feliciteert Joe Duplantier met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ