Happy birthday Fred Coury

Facebookrssmail

Fred Coury werd geboren op 20 oktober in Johnson City, New York en is vooral bekend als de drummer van de glam metal band Cinderella. Coury werd geboren in 1967 in Johnston City, New York uit een Libanese familie. Op de leeftijd van 5 jaar begon Fred Coury met vioollessen, op zijn zesde deed hij zijn eerste publieke optreden. Tussen mijn 7de en 9de levensjaar studeerde hij aan het Beirut Conservatorium in Beiroet, Libanon. Op 10 jarige leeftijd voegde hij de trompet aan zijn repertoire om tenslotte op 12 jarige leeftijd te gaan drummen. Op 13 jarige leeftijd speelde hij de lokale bars met Sunjammer.

Cinderella ontstond in het midden van de jaren ’80 in de buitenwijken van Philadelphia. In 1986 kroop Coury achter de drumkit voor de periode van 5 jaar, hij vertrok in 1991 om vervolgens in 1996 voorgoed weer terug te keren bij de glam rockers. Cinderella produceerde vier studio-albums, te weten ‘Night Songs’ (1986), ‘Long Cold Winter’ (1988), ‘Heartbreak Station’ (1990) en ‘Still Climbing’, dat in 1994 uit kwam.

RockMuZine feliciteert Fred Coury met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ