TROUT BEZORGT MAASTRICHT DE BLUES

Facebookrssmail

In januari van dit jaar verscheen Walter Trout’s laatste studio album ‘Survivor Blues’. Inspiratie voor dit album deed hij op tijdens een autorit luisterend naar een van de velen Blues Radio stations, waar weer eens de zoveelste cover versie van een ‘standaard’ blues nummer voorbij kwam. Dit zette hem aan het denken om eens de ‘obscure’ nummers van zijn eigen blueshelden op te nemen! Het werden zelfs nummers die de meeste mensen niet eens kenden! Het siert deze Bluesrock gigant natuurlijk enorm dat hij niet voor ‘The Easy Way’ heeft gekozen!

Ter promotie van dit album doet Walter Trout ook Nederland aan tijdens deze Europa Tournee. Groningen, Utrecht en Maastricht waren dit keer de gelukkigen. Ondergetekende reisde af naar de nieuwe poptempel ‘De Muziekgieterij’ in Maastricht om dit alles te gaan aanschouwen….

Klokslag 21.00 uur wordt Trout en zijn band aangekondigd door zijn vaste Europese tourmanager Andrew Elt . Trout komt op en zet gelijk een heerlijke solo in, het beloofd een heerlijk bluesrock avond te worden. Zijn huidige tourband bestaat uit zijn rots in de branding achter de drums Michael Leasure, Bassist Johnny Griparic, en toetsenist Teddy ‘Zig Zag’ Andreadis. Het publiek is gelijk enthousiast en dit werkt in op de band. Je voelt en ziet de spelvreugde van deze band. 

‘Me, My Guitar and the Blues’ van het nieuwe album wordt gelijk gespeeld. Trout praat veel tussen de nummers door, mooie verhalen, maar ook veel mindere mooie. Bijvoorbeeld over het alcohol probleem van zijn stiefvader die als militair terug kwam van de oorlog. ‘That Man Made Me Play The Blues’ roept hij door zijn microfoon, en zet het prachtige ‘Saw My Mama Cryin’ in, gevolgd door de klassieker ‘Welcome To The Human Race’ van zijn ‘The Outsider’ album.

We worden verwend vanavond, onze eigen Andrew Elt wordt door Trout het podium opgeroepen, en mag op zijn nieuwe Gibson Les Paul gitaar meespelen en zingen op ‘Fly Away’ van het prachtige Battle Scars album. Vele klassiekers volgen.  Het publiek geniet van elk gespeeld nummer, zingt en klapt gretig mee. Trout begint te praten over zijn bijna dood ervaring tijdens zijn 8 maanden wachten in het ziekenhuis voor zijn levertransplantatie. Prachtig en ontroerend hoe hij hier over praat! 

Een van de hoogtepunten deze avond blijft toch weer het prachtige ‘Say Goodbye To The Blues’ , Trout’s ode aan zijn grote voorbeeld BB King. Muisstil was het in de zaal….een magisch moment.

Trout roept op een gegeven moment onze eigen Barend Courbois het podium op, en bast mee met de geweldige Led zeppelin cover ‘You Shook Me’ met in de hoofdrol Andrew Elt, onze eigen Robert Plant ! Wat heeft hij nog steeds een geweldige strot ! Vergeet maar snel het momenteel populaire tv programma, want de beste zanger van Nederland stond deze avond gewoon hier in Maastricht op het podium ! De publieks favorieten worden tot het laatst bewaard , ‘The Love That We Once Knew’ en ‘The Best You Got’ volgen. Tijdens een live concert van Trout merk je gewoon dat deze man echt leeft voor zijn muziek, dit is geen act, dit is pure passie !!! Hulde aan deze rasmuzikant!

Na 2 uur spelen wordt er afscheid genomen van het zeer enthousiaste publiek, en een kwartier later zit meneer Trout weer doodleuk in de foyer albums te signeren en een praatje te houden met zijn fans.

Ik zelf geef hem een hand en bedank hem voor de geweldige avond die hij mij en het publiek bezorgt heeft! ‘Thanx Man… I Hope To See You Again Next Tour’ zegt hij nog…. Ik heb hem terplekke beloofd dat ik er de volgende keer zeker weer bij ben !! Thanx Walter!

Foto Austin Hargrave; bron https://www.waltertrout.com/press-photos

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ