Randy Hansen does Hendrix

Facebookrssmail

Op 1 oktober staat Randy Hansen geboekt op het programma van De Bosuil in Weert. Een mooie naam voor het podium dat zich voornamelijk richt op blues en rock. En daarmee weet De Bosuil grote namen te boeken, met telkens een mooi concert er op volgend. Zo ook vrijdagavond dus.

Klokslag 21.00 uur start de Duitse band Stunchile het voorprogramma voor de Randy Hansen Band. Dit trio bestaat uit bassiste/zangeres Leonie Maier, gitarist Christof Lurchi Hoff, en drummer Fabian Wangler. Ze spelen lekkere (garage) Rock. We krijgen een 8-tal nummers voorgeschoteld, met als hoogtepunt het tot ballad omgebouwde Motörhead nummer ‘To Good To Be True’ van het ‘March or Die’ album. Verassend speelt dit de zangeres alleen op haar orgel! Leuke band…niet meer en ook niet minder.

Om 22.00 uur als Randy Hansen het podium oploopt, is de zaal lekker gevuld. Deze 65 jarige gitarist uit Seattle (toeval dat Jimi Hendrix ook uit Seattle kwam) speelt eigenlijk al vanaf 1977 Hendrix nummers tijdens zijn concerten. Deze tour staat in het teken van het 50 jarige Woodstock optreden van de gitaarlegende.

Vreemd genoeg begint de band met ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’ van The Beatles, gelukkig wel in ‘Hendrix Style’. Wat gelijk opvalt is dat Hansen alles zeer goed ‘kopieert’ van de gitaarheld, de stem klinkt hetzelfde, de kleding en de stage moves zijn identiek, maar vooral het gitaarwerk is subliem! Dichterbij de sound van Jimi Hendrix komen we hoogstwaarschijnlijk nooit meer. Ook mede door de prima ritmesectie die Hansen achter zich heeft staan, bestaande uit Manni von Bohr op drums en Ufo Walter op basgitaar.

Hey Joe wordt gelijk ingezet, en we hebben gelijk het gevoel dat het goed komt deze avond. Het publiek reageert zeer enthousiast. Alle ‘hits’komen voorbij : Fire, All Along The Watchtower, Voodoo Child, Little Wing, Are You Experienced?, Foxy Lady en Purple Haze. Maar gelukkig laat Hansen ons ook horen wat Hendrix nog meer onbekendere pareltjes heeft gemaakt. Nummers als ‘6 Was 9’, ‘Can You See Me’, ‘Freedom’ en ‘I Don’t Live Today’ worden ook niet overgeslagen.

Hansen trekt zijn hele Hendrix trukendoos open, speelt geregeld met zijn voortanden, gooit zijn plectrums de lucht in, trekt gretig aan zijn snaren,  en zelfs tijdens Voodoo Child pakt hij een leeg bierglas vooraan het podium en speelt hier een geweldige solo mee!

Op een gegeven moment vraagt Hansen ‘Do You Want Some Rock n’ Roll’ ? ….waarop het publiek getrakteerd wordt met een cover van Johhny B. Goode van Chuck Berry, waarbij Hansen solerend het podium afspringt en tussen het publiek staat te spelen. Het publiek vindt het prachtig. Hier win je zieltjes mee. Afgesloten werd dit optreden met ‘Machine Gun’ met een magische gitaarsolo, wat blijft dit een geweldig live nummer. Het publiek was meer als tevreden, enthousiast werd er nog een keer geapplaudisseerd voor de Randy Hansen Band! Een memorabele avond voor elke Rock en gitaarliefhebber!

In het najaar van 2020 zal de Randy Hansen Band weer een Europese tournee gaan doen, waar Nederland zeker niet overgeslagen zal worden! We proberen er zeker weer bij te zijn!

Archieffoto © Frans van Arkel

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ