Týr verovert Baroeg

Facebookrssmail

Het gebeurt niet bijzonder vaak dat Baroeg uitverkocht raakt, maar het is niet raar dat de ‘Tour from Hel’ met Týr, Heidevolk en Dalriada ruim twee weken vantevoren uitverkocht was. Gelukkig is het buiten nog niet al te warm, want een uitverkochte show bij Baroeg belooft altijd een gezellige sauna te worden!

Wie Dalriada vanaf het begin wilde zien moest al op tijd aanwezig zijn aangezien de band al om 19:10 start. Buiten vormt zich al een rij van mensen die maar wat graag naar binnen willen voor de folk metal die we vanavond gaan horen. Dalriada begint zijn set dan ook met een stevig gevulde zaal. De Hongaarse band brengt muziek waar de meeste Nederlanders geen hol van verstaan, maar dat mag de pret niet drukken. De muziek van de band wisselt mannelijke vocalen af met vrouwelijke zang en grunts. Hiernaast voegen de keyboards en fluiten een heerlijke blije toon toe aan de muziek, die zeer uitnodigend klinkt.

Zodra Heidevolk zijn set begint staat de zaal echt stampvol; er staan zelfs voldoende mensen vanuit het bar-gedeelte van de zaal te kijken omdat ze de zaal niet meer inkomen. Het duurt niet lang voor zich in het midden van deze zaal een moshpit vormt, wat niet onlogisch is gezien de support die deze band in eigen land krijgt. De rest van het publiek doet verder ook enthousiast mee met de band door te zingen en/of springen. Heidevolk raast heen en weer tussen oudere en nieuwere nummers, hoewel de nadruk natuurlijk nog steeds een beetje op nieuwste wapenfeit ‘Vuur van Verzet’ ligt.

Na zo’n sterke set van Heidevolk, mede door de support vanuit het publiek, is het maar de vraag of Týr zich hier nog overheen kan tillen. De band komt, ongeveer een kwartier na zijn geplande tijd, het podium op en knalt er meteen lekker hard in. Het viertal moet iets meer zoeken voor de interactie met het publiek, maar waar hierom gevraagd wordt krijgt de band zijn antwoord. Het werk van de heren klinkt zowel instrumentaal als vocaal strak. Combineer dit met een goed passende lichtshow en je hebt een show die je eerder zou verwachten tegen te komen bij zalen als bijvoorbeeld 013. Týr zelf is duidelijk klaar voor de grotere zalen; ze moeten alleen het bijpassende publiek nog zien te vinden.

Mocht je naast de kaartjes hebben gegrepen voor deze avond, dan kan ik je zeker aanraden om een kijkje te nemen of op 24 april naar Nijmegen kan; op deze avond eindigt de tour, ook weer op Nederlandse bodem dus. Het is in ieder geval een heerlijke show; pak de kans om ook maar één van deze drie bands live te zien aan als je deze krijgt!

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ