Happy birthday Otep Shamaya

Facebookrssmail

Otep Shamaya werd geboren op 7 november 1979 en is een Amerikaanse zangeres, songwriter en spoken-wordperformer. Ze maakte haar muzikaal debuut in 2000 met de door haar opgerichte metalband Otep. Step Shamaya werd bekend als frontvrouw van de nu-metalband Otep. Naast dat Otep de vocalen doet, schrijft ze ook de teksten en gedichten. In de metalwereld is ze bekend door haar gebruik van death-grunts.

Verschillende shows werd de band opgemerkt door Sharon Osbourne tijdens de Ozzfest 2001 tour. Hierna ging het allemaal zeer snel voor de band, ze kregen een platencontract bij Capitol Records. Meteen werd hun eerste ep ‘Jihad’ uitgebracht. Een jaar later kwam hun debuutalbum uit, genaamd ‘Sevas Tra’ en in 2004 ‘House of Secrets’. Op deze twee albums heeft de band hun sound behouden. Gedurende deze periode hadden ze enkele succes-singles waaronder ‘T.R.I.C.’, ‘Blood Pigs’ en ‘Warhead’. Laatst genoemde single was een protestlied tegen voormalig Amerikaanse president George H.W. Bush.

Na een periode van jaren toeren kwam in oktober 2007 hun derde album ‘The Ascension’ uit. Dit album dat gericht was op een grotere doelgroep bevatte de singles ‘Ghostflowers’, ‘Confrontation’ en de Nirvana cover ‘Breed’. Laatste wapenfeit is het album ‘Generation Doom’ dat in 2016 verscheen.

RockMuZine feliciteert Otep met haar verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ