Happy birthday Zoltán “Zoli” Téglás

Facebookrssmail

Zoltán “Zoli” Téglás werd geboren op 10 november 1969 in Californië en is een Amerikaanse zanger, songwriter en producer met Hongaarse roots. Hij is de huidige frontman van Ignite en speelde daarnaast in bands als The Misfits en Blind Myself en het side project Zoli Band. Zola’s ouders emigreerde naar de Verenigde Staten na de Tweede Wereldoorlog en zijn beide van Hongaarse komaf. Zoltán Téglás is trots op zijn Hongaarse erfgoed en heeft meerdere tatoeages met Hongaarse motieven en symbolen inclusief het Wapenschild van Hongarije en een eerbetoon aan de Hongaarse Revolutie van 1956.

Zoltán Téglás toerde met The Misfits in oktober-november 2000 als vervanger voor Michale Graves die verliet tijdens een aantal Noord-Amerikaanse tour data. Op 16 februari 2010 werd Zoltán Téglás officieel aangekondigd als de vervanger van Pennywise zanger Jim Lindberg. Pennywise bracht hun tiende studioalbum ‘All or Nothing’ op 1 mei 2012, hun eerste album met Téglás op zang.

Sinds 1994 is Zoli de frontman van de hardcore band Ignite en was hij te horen op de debuutplaat, ‘Scarred For Life’ uit 1994. De laatste langspeler kwam uit in 2016, ‘A War Against You’ dat verscheen via Century Media Records.

RockMuZine feliciteert Zoltán Téglás met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ