Happy birthday Logan Mader

Facebookrssmail

Logan Mader werd geboren op 16 november 1970 in Montreal, Canada en is een heavy metal-gitarist. Logan Mader was de eerste leadgitarist van de band Machine Head. Hij is te horen op de albums ‘Burn My Eyes’ (1994) en ‘The More Things Change…’ (1997). Hij werd ontslagen uit Machine Head, door meningsverschillen over media aandacht. Nadien speelde hij in Soulfly tijdens de Europese tour in 1998.

Hoewel het de bedoeling was dat hij definitief tot de groep zou toetreden, formeerde hij tegelijkertijd de groep Mystriss. Daarover ontstond binnen Soulfly onenigheid en nadat Mader niet kwam opdagen voor een soundcheck, moest hij hij de groep in januari 1999 verlaten. Met zijn vriend Whitfield Crane (ex-Ugly Kid Joe en ex-Life of Agony) richtte hij vervolgens de band Medication op. Deze band maakte slechts een ep en het album ‘Prince Valium’, en ging in 2003 uit elkaar.

Anno 2005 produceert en mixt Mader cd’s van andere artiesten, zoals Fall To Grace, K-again, Silent Civilians, Contra. Ook produceerde hij de debuut-cd van de Amerikaans/Nederlandse Metal band Demia. Met Tom Holkenborg alias Junkie XL nam hij de soundtrack van een game op. Ook werkt hij mee aan de cd ‘The All-Star Sessions’ die ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van platenlabel Roadrunner Records in 2005 is uitgekomen.

RockMuZine feliciteert Logan Mader met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ