Happy birthday Andy Kuntz

Facebookrssmail

Andy Kuntz is een Duitse progressieve metal zanger het best bekend voor zijn werk met de band Vanden Plas. Andy Kuntz werd geboren op 20 november 1962 in Kaiserslautern, Duitsland. Vanaf zijn 14 jaar levensjaar is Andy geïnteresseerd in het zingen en hij wilde altijd al een “big rock star” zijn. Toen hij een tiener was, speelde hij in een garage punk rock band genaamd Rock Zock. Zijn belangrijkste invloeden zijn Kansas, Thin Lizzy, Van Halen, Genesis, Magnum en Sting.

Drummer Andreas Lill hoorde Andy Kuntz zingen in zijn punkband Rock Zock, Andy had het niet naar zin en hield niet van de muziek die hij speelde en ging met Andreas in zee. Eerst heette de band Exodus en later werd de naam verandert in Vanden Plas, een naam geïnspireerd door een autofabrikant.

Alle bandleden werkten mee aan theaterproducties en rockmusicals als Jesus Christ Superstar, The Rocky Horror Picture Show, Little Shop of Horrors en Evita. In 2004 bracht zanger Andy Kuntz een ambitieus soloproject uit onder de naam Abydos. Een musical gebaseerd op Kuntz’ soloproject ging op 2 februari 2006 in première in het Pfalztheater in Kaiserslautern.

RockMuZine feliciteert Andy Kuntz met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ