Slayer – The Repentless Killogy

Facebookrssmail
Slayer - The Repentless Killogy

Slayer gooit de handdoek in de ring. Ze vinden het welletjes geweest. De Thrashers beginnen langzaam aan hun pensioen te denken, persoonlijk geloof ik het (nog) niet dat dit hun zwanenzang zal zijn. Ik heb Die Hard Slayer fans jaren geleden al horen roepen dat Slayer eigenlijk al klaar was bij het overlijden van gitarist Jeff Hanneman en het uit de band zetten van drummer Dave Lambardo, toch leden van het eerste uur.  Hanneman werd vervangen door Exodus gitarist Gary Holt en Lambardo door  Paul Bostaph. Die hard fans vonden dit een schandelijke zet. Persoonlijk heb ik er minder problemen mee, vind het toch positief dat Kerry King en Tom Araya de band heeft voort gezet.

De band sluit hun imposante carrière af met een bioscoopfilm (live registratie), en een nieuw live album, wat op verschillende formaten uitgebracht wordt. Deze live plaat is opgenomen op 5 augustus 2017 in The Los Angeles Forum in Inglewood Californië. Slayer is nooit een band geweest met veel show elementen en veel gepraat tussen nummers door. Ook op dit album is het eigenlijk alleen maar lekker knallen, zoals we altijd van de band gewend zijn! Het geluid is erg goed, en de band klinkt lekker op dreef.  Van hun laatste studio album ‘Repentless’ worden 4 nummers gespeeld, en voor de rest zijn het toch wel de krakers en de live favorieten die voorbij komen. Tracks als ‘The Antichrist’, ‘Mandatory Suicide’, ‘War Ensemble’ en Hell Awaits worden perfekt vertolkt, maar de hoogtepunten blijven toch nog steeds de geweldige tracks als een  ‘Angel Of Death’ , ‘Raining Blood’ , ‘South Of Heaven’ , en een ‘Seasons In The Abyss’ !  Kortom een geweldig afscheid van een geweldige band !

Slayer fans zijn bijna verplicht dit album aan te schaffen. Want wat heeft deze band door de jaren heen toch een paar geweldige albums uitgebracht ! Iconen in hun genre, en eigenlijk altijd gedaan waar ze zin in hadden (lees ; niet met trends mee lopen en niet voor de commercie gaan). Diepe buiging voor deze Old Skool Thrashers. Bedankt heren, aanschaffen dit album! (85/100) (Nuclear Blast)

Bandleden

Tom Araya – Bass / Vocals
Kerry King – Guitars
Gary Holt – Guitars
Paul Bostaph – Drums

Tracklist Disc 1:

-Delusions Of Saviour
-Repentless
-The Antichrist
-Disciple
-Postmortem
-Hate Worldwide
-War Ensemble
-When The Stillness Comes
-You Against You
-Mandatory Suicide
-Hallowed Point
-Dead Skin Mask

Tracklist Disc 2:

-Born Of Fire
-Cast The First Stone
-Bloodline
-Seasons In The Abyss
-Hell Awaits
-South Of Heaven
-Raining Blood
-Chemical Warfare
-Angel Of Death

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ