Senttura – Live Total Metal Mayhem

Facebookrssmail

 Rockmuzine is nooit te beroerd om ook jonge bands die aan de weg timmeren onder de aandacht te brengen. Tijdens mijn bezoek aan Prognosis Presents kwam ik in gesprek met Morgane Greeven, bassiste van de uit België afkomstige band Senttura. Ze vertelde me dat haar band pas een live EP had uitgebracht getiteld ‘Live Total Metal Mayhem’ en of ik misschien bereid was om deze te bespreken. Bij deze dus.

Senttura is opgericht in 2020 en speelt old-school thrash met wat sporadische deathmetal-invloeden. Op deze live EP staan zes nummers die opgenomen zijn op 29 september 2023 in zaal La Péniche Légia in Luik. De in 2023 opgenomen demo met de nummers ‘Amerithrax’, ‘Kill At Will’ en ‘Rapid Fire’ wordt in zijn geheel gespeeld. Naast deze ‘oudjes’ wordt ook nieuw werk ten gehore gebracht. ‘Soul Ripper’ is geschreven met drummer Corey Mousket die afscheid neemt na dit optreden en vervangen wordt door Alain Vondenhoff.

Verder krijgen we nog het instrumentale ‘Departure Of Gods’ en ‘The Final Tale’ te horen. Ik vermoed dat het album in eigen beheer is opgenomen. Het geluid is niet slecht voor een eigen beheer album,alleen de drums klinken wat ‘blikkerig’. Dat dit het laatste optreden is van drummer Corey Mousket ben ik eelijk gezegd niet echt rouwig om. Hij is de zwakste schakel van Sentttura. Zijn spel is nogal rommelig en niet erg strak. Dit in tegenstelling tot bassiste Morgane Greeven die wel erg strak speelt en af en toe leuke baslijntjes uit haar instrument weet te halen.

Ook de gitaarriffs klinken strak al is er af en toe wel wat gestolen bij andere bands. De riff van ‘The Final Tale’ lijkt bijvoorbeeld verdacht veel op die van Metallica’s ‘Motorbreath’ en ‘Soul Ripper’ had op het eerste album van Megadeth kunnen staan. De minste nummers vind ik ‘Rapid Fire’ en dan met name het slordige drumwerk van Corey Mousket. Ook het instrumentale ‘Departure Of Gods’ kan me ondanks de goede gitaarriff niet bekoren. Er gebeurt te weinig om mijn aandacht vast te houden.

Senttura laat horen in potentie een goede band te zijn maar er zijn zeker nog punten die voor verbetering vatbaar zijn. Ik blijf ze in de gaten houden (72/100) Eigen Beheer?

Tracklist

1 The Final Tale(3:24)

2 Soul Ripper (5:27)

3 Departure Of Gods (3:42)

4 Kill At Will (4:18)

5 Rapid Fire (6:04)

6 Amerithrax (4:01)

Line Up

Ludovic Hubert – Vocals/(Rhythm)Guitar

Sean Toussaint – (Lead)Guitar

Morgane Greeven – Bass

Corey Mousket – Drums/Backing Vocals 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ