GWAR: Buitenaards bezoek in Tilburg

Facebookrssmail

De mensen die de band GWAR kennen weten wat ze te wachten staat. Gelukkig zijn er altijd mensen die dit niet weten en daar vanavond snel achter komen. Toen ze zo`n 35 jaar geleden naar aarde kwamen om hier de mensheid uit te roeien werden ze opgemerkt door een manager die hier wel iets van kon maken, aldus hun verhaal. Helaas komt de band gewoon uit Richmond Virginia en zijn hier ontstaan toen de voormalig zanger Dave Brockie zijn toekomstige bandleden leerde kennen die toen de tijd kostuums maakte en dit graag voor de band wilden doen. Hieruit is uiteindelijk GWAR ontstaan en de legendarische shows zijn snel uitgelopen tot het bloederige spektakel wat het nu is. Voor vanavond hebben ze de bands Childrain en Voivod meegenomen.

Als eerste is het de beurt aan Childrain, deze uit Spanje afkomstige Melodic Metal band laat het vroeg aanwezige publiek flink headbangen. De muziek doet je een beetje denken aan bands als Pantera,Sepultura en Gojira. Een flink bak geluid komt er van deze band af.

Als special guest staat de band Voivod gepland. De in begin jaren 80 opgerichte band heeft al verschillende stijlen ondergaan maar valt nu vooral onder Progressive-Trash Metal, ze behoren zelfs tot de ‘big four’ van de Canadese Trash Metal bands. Een mooie bijpassende support voor vanavond waar het publiek flink oplos gaat.

Nu alle Aardse levensvormen het podium hebben verlaten komt het buitenaardse gezelschap zijn plek innemen. Bij binnenkomst worden de fotografen al gewaarschuwd dat ze echt moeten opletten met hun camera`s omdat ze al snel beginnen met het geven waar de in witte T-shirt geklede fans op staan te wachten. De set begint met ‘The Salaminizer’ en voor het nummer ‘Krak Down’ komt een beveiliger het podium op waarvan al snel de buik afgehakt wordt met een zwaard en het publiek ondergespoten wordt met liters (nep-)bloed. Tegen het eind van het nummer wordt hij van achter naar voor doorboord met een speer en hieraan weggedragen door de stage hulpjes.

Na een aantal nummers loopt er een zwangere vrouw het podium op die beweerd dat de zanger haar zwanger heeft gemaakt. Al snel bevalt ze van een baby die toch wel erg veel op de gitarist lijkt. Dit alles gaat natuurlijk gepaard met opnieuw liters bloed die zowel uit de vrouw als de baby komen. “I know you are perverts but it`s getting darker right now”, vertelt de zanger wanneer er twee baby(-poppen) het podium opgedragen worden, “This is necrofelia not pedophilia, these kids are dead”, voegt hij eraan toe.

Gedurende het nummer worden de kinderen rondgeslingerd, uitgekleed en misbruikt door zanger Blöthar the Berserker die vervolgens klaarkomt met een wederom met flink wat bloed. Wat we natuurlijk vandaag de dag niet kunnen missen in een show van GWAR, die al een flink aantal bekende hebben vermoord op het podium, is natuurlijk president Donald Trump. Na een korte speech word hij opgedragen op zijn knieën te gaan en de zanger te bevredigen om vervolgens helemaal opengetrokken te worden tot de ingewanden eruit vielen. De show wordt afgesloten met ‘Sick of You’ en de zanger loopt weg na de woorden “GWAR lives motherfuckers!”.

Volgens de beveiliging is er deze avond 450 liter bloed het publiek ingespoten en hebben alle witte shirts in roze veranderd. De nummers met onderwerpen als verkrachting, drugs, moord en marteling gaan werden door menig fan voluit meegezongen. Ondanks dat er een aantal geschokte mensen stonden te kijken stond de rest van de volle zaal flink te genieten. We wensen de schoonmaak ploeg heel veel sterkte toe na een zeer vette show van deze aparte verschijningen.    

Foto’s (c) Emily Parry

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ