Toxik revancheert zich in de kleine zaal van de Dynamo

Facebookrssmail

Nadat ik per abuis de Mainstage van de Dynamo binnenwandelde en er al gauw achterkwam dat dit niet de bands waren waar ik voor kwam maar gauw afgedaald naar de Basement waar de Belgische Heavy Metal band Thorium met Nederlandse zanger David Marcelis (die vanavond een thuiswedstrijd speelt) net begint met het spelen van hun eerste nummer. Thorium bestaat uit doorgewinterde muzikanten en speelt een dik half uur lang hun classic Heavy Metal.

Er komen ook een paar nieuwe nummers aan bod van hun binnenkort te verschijnen album en we krijgen ook nog een niet onverdienstelijke versie van Hall Of The Mountain King van Savatage. Al met al een goede opwarmer voor Toxik. Mijn verwachtingen waren vantevoren niet al te hoog aangezien ik de laatste 2x dat ik ze zag niet bijster onder de indruk was. Ze speelden toen slordig en ongeïnspireerd en alleen het feit dat de nummers staan als een huis maakte het nog acceptabel. Maar vanavond logenstraft Toxik mijn negatieve attitude volledig.

Nieuwe zanger Ron Iglesias geeft Toxik een frisse injectie met zijn enthousiasme en goede zangkwaliteiten en ook gitarist en ‘main man’ Josh Christian staat als een jonge hond op het podium en speelt met zichtbaar veel plezier zijn niet mis te verstane gitaarpartijen en solo’s.  

Nu kan er natuurlijk ook weinig mis gaan met albums als ‘World Circus’ en ; ‘Think This’ in je discografie. Opener ‘Heart Attack’ wordt luidkeels meegezongen door het publiek en zet mee de toon voor de rest van de avond. Toxik speelt de pannen van het dak en de ene klassieker na de andere wordt de zaal ingesmeten. Bij ‘Spontaneous’ ontstaat de eerste Moshpit en daarna moet er ieder nummer wel iemand van de grond geraapt worden en ook het crowdsurfen en stagediven wordt vanavond nieuw leven ingeblazen in de kleine zaal van de Dynamo. Ook zanger Ron Iglesias doet hier aan mee en springt het publiek in wat hem letterlijk en figuurlijk op handen draagt.

Na ‘Victims’ is het gedaan en verlaat het merendeel van het publiek meer dan tevreden de Dynamo. Mensen die toch nog even blijven worden aangenaam verrast want de heren van Thorium en Toxik krijgen er geen genoeg van en besluiten hun laatste optreden van hun ‘Think This’ 30th anniversary met een hilarische versie van ‘Love Gun’ gezongen door iemand uit het publiek en we krijgen ook nog een cover van Queensryche in de vorm van ‘The Needle Lies’, wat Thorium ook vaak speelt in hun reguliere set. Hierna is de koek echt op en kan iedereen waaronder ook ondergetekende tevreden naar huis na een avondje kwaliteits Thrash Metal van een uit de as herrezen Toxik. 

Archieffoto (c) Armelle van Helden

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ