Voltage trakteert Merleyn op een rock ’n roll feestje

Facebookrssmail

Zo sta je met je band voor een uitverkochte Heineken Music Hall en een paar dagen later sta je “gewoon weer in Merleyn” voor 200 man publiek. Daar zou je blasé van kunnen worden. Zo niet de mannen van Voltage. Als ze op het podium staan willen ze een feestje bouwen samen met het publiek. Of dat nu in een volle HMH is, op het podium van the Voice of Holland of Merleyn in Nijmegen doet er niet toe. Sinds het verschijnen van hun debuutalbum ongeveer een jaar geleden is er veel gebeurd met Voltage. Zo zochten bassist Dirk en drummer Tom nieuwe uitdagingen en moest een compleet nieuwe ritmesectie worden gezocht. Daarna gooide frontman Dave hoge ogen bij the Voice of Holland en werd hij bekend als “de rocker van de Blokker”. Al deze perikelen lijken de band alleen maar hechter te hebben gemaakt.©Ariane van Ginneke- Voltage Merleyn (5)

Het speelplezier spatte van het podium en de mannen zoeken elkaar met regelmaat op. Vooral de interactie tussen zanger Dave en gitarist Gijs viel op. De mannen hebben aan één blik genoeg om te weten wat de ander gaat doen. Ook de nieuwe bassist Bob stuiterde regelmatig het podium rond om samen met zijn bandmaten uit z’n dak te gaan.De band putte voor de setlist vooral uit haar debuutalbum ‘Travellin’ Man’, maar de covers die Voltage speelde zeiden veel over haar helden.©Ariane van Ginneke- Voltage Merleyn (2)

Zo speelde Voltage de JJ Cale klassieker ‘They Call Me the Breeze’. Alleen leek de uitvoering van Voltage meer op die van Lynyrd Skynyrd dan op het origineel. In de Stones klassieker ‘Sweet Virginia’ hoorden we dat ook Gijs een fijne stem heeft met een lekker rauw randje. Xavier Rudd’s ‘Follow the Sun’ was op het eerste gezicht een beetje een vreemde eend in de bijt, tot je hoorde hoe Voltage het nummer naar zich toe heeft getrokken: het werd een boogie die Status Quo niet zou misstaan. Natuurlijk verloochende Voltage zijn verleden niet en werd ‘Roll Over, Lay Down’ van Status Quo gespeeld met een power en energie die het origineel bijna deed verbleken.©Ariane van Ginneke- Voltage Merleyn (10)

Toch waren het vooral de eigen nummers waarmee Voltage imponeerde. Zo speelden Gijs en Bob bijna nonchalant een stukje Jimi Hendrix dat naadloos overging in de gruizige rocker ‘Cruisin’. Het bijna country-achtige ‘Found Myself a Home’, de single die Dave voor the Voice schreef heeft bij een Voltage show nog veel meer impact dan bij the Voice. Hoogtepunt van de show was onvermijdelijk ‘Motherfucker Jones’ een meeslepende countryrocker met een hoofdrol voor de akoestische gitaar van Dave, Dave’s geweldige rockstem en natuurlijk Gijs’ smerige gitaarsolo. Wat mij betreft een klassieker in wording.  Afsluiter van de show ‘Travellin’ Man’ liet nog één keer zien waarom een Voltage show zo de moeite waard is, heerlijk aanstekelijke rock ’n roll met steeds die onweerstaanbare groove én natuurlijk de stem van Dave.©Ariane van Ginneke- Voltage Merleyn (3)

Voltage maakte er een mooi feestje van op het podium van Merleyn. De band heeft de liedjes en de kwaliteit om door te stoten naar grotere podia.  Ga ze nog zien in een intiem zaaltje tijdens hun clubtoer zo lang het nog kan.

Fotografie: Ariane van Ginneke

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ