De broertjes Cavalera laten horen wie de echte Sepultura is

Facebookrssmail

Healing Magic mag deze avond openen en doet dat zeer verdienstelijk. Deze Amerikaanse band met de zoon van Max Cavalera op bas en zang speelt een interessante combinatie van Psychedelische Rock,  Sludge en Heavy Metal. We gaan zeker nog meer horen van deze nog jonge band.

Na een klein halfuurtje wat wel een uur leek door de werkelijk verschrikkelijke hardcore/hardstyle House die gedurende het ombouwen gedraaid werd betreedt Cavalera het podium en mee vanaf openingsnummer ‘Beneath The Remains’ breekt de hel los. De tot de nok toe gevulde Doornroosje gaat volledig uit haar dak en dat zal de gehele avond zo blijven. Max bespeelt het publiek als een volleerde dirigent en  alle varianten van het Thrash-dansen passeren de Revue. Mosh-Pits, Circle-Pits en zelfs een Wall Of Death. Feest dus in een afgeladen en volledig uitverkocht Doornroosje.

De Cavalera broertjes, gitarist Marc Rizzo en bassist Johny Chow spelen met zichtbaar veel plezier en de ene na de andere klassieker krijgen we te horen. Hoogtepunten zijn er eigenlijk niet elk nummer is een hoogtepunt op zich. Nummers die ik er dan toch even uit wil lichten zijn ‘Beneath The Remains’ en ‘Inner Self’ van het album ‘Beneath The Remains’. ‘Arise’ en ‘Dead Embryonic Cells’ van het album ‘Arise’.

Ook krijgen we in het laatste deel van dit geweldige optreden nog een nummer van ‘Chaos A.D.’ te horen, namelijk ‘Refuse/Resist’. Ook ‘Roots Bloody Roots’ en de afsluitende medley van de nummers ‘Beneath The Remains’, ‘Arise’ en ‘Dead Embryonic Cells’ zijn hoogtepunten. De overbodige Motörhead-cover ‘Orgasmatron’ had van velen achterwege mogen blijven.

Al met al een zeer geslaagd optreden met een gedreven Cavalera. We sluiten ons volledig aan bij de eindafkondiging van Max Cavalera  “We are the real Sepultura”. Het zit’m nog altijd hoog blijkbaar maar hij heeft wel gelijk. Zeker op basis van deze avond .

Foto’s (c) Lenny van Dijk

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ