Diabolic Night – Beyond the realm

Facebookrssmail

Als oldschool heavy metal-en thrashmetalfan kwam ik in 2012 in aanraking met blackened speed/thrashmetal middels de Australische band Hellbringer, welke wij volkomen van mijn sokken blies met hun waanzinnig album ‘Dominion of darkness’. Een paar jaar later had ik hetzelfde met het album ‘Wildfire’ van ook het Australische Destroyer 666, ook al bestond die band toen al iets meer dan 20 jaar. En ook het Belgische Butcher had hetzelfde effect op mij met hun debuutalbum ‘Bestial Fukkin Warmachine’. Waarom ik in al die jaren niet bewust naar meer blackened speed/thrashbans op zoek ben gegaan is mij (nog) onduidelijk, maar als ik eens in de zoveel tijd tegen zo’n band aanliep dan val ik als een blok voor zo’n band en de eer valt deze keer te beurt aan het Duitse Diabolical Night.

Diabolical Night is in 2012 ontstaan als een solo-project van multi-instrumentalist Heavy Steeler. Na een EP en single is daar nu dan het debuutalbum, ‘Beyond the realm’.

Zoals hierboven beschreven is de stijl dus blackened thrash en voor de nog niet-kenners van deze stijl, denk dan aan een mix van Slayer van Iron Maiden met een blafferige zang, de band doet mij vaak denken aan het al genoemde Hellbringer. De nummers hebben vaak een heel hoog tempo, bv. Sovereign of doom en Infernal power en als uitschieter qua tempo Descension into dying spheres met meerdere stukken met blastbeats, maar ook langzamere, uptempo-nummers ‘Reach for the night’ met een heerlijk springerig nummer ritme en het majestueuze Odyssey met een fraai symfonisch intro en outro. Ook al is het tempo zo nu en dan moordend, de melodie gaat nooit verloren en vaak hoor je schitterende melodielijnen, waarbij ook veelal lekkere basloopjes door de nummers heenlopen.

Diabolical Night heeft een geweldig debuutalbum afgeleverd met veel klassenummers met een hele goede instrumentbeheersing en productie. Nu hopen dat de band gaat touren, zeker nu er ook een drummer gevonden is, ze hebben er in ieder geval 1 fan bij ! (90/100) (High roller records)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ