Happy birthday Niclas Engelin

Facebookrssmail

Niclas Engelin werd geboren in Gothenburg op 27 december 1972 en is een Zweedse heavy metal gitarist van In Flames, Drömriket, Passenger en Engel. In 1997 verving Niclas Engelin Glenn Ljungström van In Flames die net was gestopt. In 1998, stopte Niclas en de bands drummer, Bjorn Gelotte, nam zijn positie als gitarist over. Niclas Engelin kwam sinds 1998 maar liefst vier keer terug om de gitaristen positie in te vullen voor Jesper Strömblad, dit in verband met het feit dat Jesper met persoonlijke problemen kampte. Hij beantwoordde het verzoek van In Flames positief voor een korte periode eind 2006 en opnieuw in 2009, toen Jesper wederom kampte met persoonlijke problemen. Niclas ook toerde met In Flames in Noord- en Zuid-Amerika, Australië, Europa, Zuid-Afrika en delen van Japan in hun ‘Taste of Chaos’ tour. In 2010 stopte Jesper Strömblad definitief, aanvankelijk was Niclas zijn vervanger totdat de band een definitieve opvolger zou vinden, in 2011 verklaarde In Flames dat Niclas Engelin de full-time gitarist weer van de band.

Niclas Engelin was verder actief in de bands Sarcazm, Gardenian, Passenger, Engel en Drömriket.

RockMuZine feliciteert Niclas Engelin met zijn verjaardag.

Discografie Niclas Engelin:
Met Sarcazm:
Breath, Shit, Excist… 1993 (Deathside Records)
Met Gardenian:
Two Feet Stand 1997 (Listenable Records)
Soulburner 1999 (Nuclear Blast)
Sindustries 2000 (Nuclear Blast)
Met Passenger:
In Reverse 2003 Single (Century Media)
Passenger 2003 (Century Media)
Met Engel:
Absolute Design 2007 (SPV)
Threnody 2010 (Trooper Entertainment)
Blood of Saints 2012 (Season of Mist)
Raven Kings 2014 (Gain/Sony)
Met In Flames:
Siren Charms 2014 (Epic/Sony, Razzia)
Battles 2016 (Nuclear Blast)
Met Drömriket:
Drömriket 2014 (Gain Records)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ