Arrakis – Technontology Vol.1

Facebookrssmail
Arrakis – Technontology Vol.1

Deze eigen beheer plaat heeft de dubieuze eer om mijn eerste recensie van dit jaar te zijn, alhoewel deze, voor zover ik weet alleen digitale release, al eind december vorig jaar uitkwam. Dit Griekse trio uit Thessaloniki is opgericht in 2012 en heeft in 2016 het vergelijkbare ‘Electricon’ uitgebracht. De muziek is te omschrijven als een instrumentale mix tussen stoner, psychedelische rock en trippy jams. Zeg een Long Distance Calling op paddo’s. 

Bij het beluisteren valt vooral de voorname rol van de bassist, Iraklis Dimitriadis, op. Zijn bassriffs dragen de meeste nummers. Gelukkig heeft hij een lekkere sound en speelt hij soepel, wat het tempo er in openingsnummer ‘A Night in Tokyo’ goed inhoudt. De song dendert heerlijk stevig door. Veel solo’s zijn er niet te vinden, het riffwerk met veel ondersteuning van de wahwah staat voorop. Overigens klinkt de cd als een lange jamsessie en het zou me ook niet verwonderen als de plaat grotendeels live is ingespeeld.

Ook nummers als ‘Dream Explained’ en ‘Hypothalamus’ hebben die basgedragen drive. Lekker, maar ook wat inwisselbaar. Dat laatste nummer wordt overigens vooraf gegaan door een louter met bas ingespeeld lang trippy intro, genaamd ‘Pareidolia’.

Daar tussen vinden we nog twee iets kortere nummers: het wat afwijkende, maar opzwepende ‘Animan’ en het langzamere ‘Misophonia’, die eigenlijk nergens heengaat.

Met slechts 6 nummers en een speelduur van een kleine 40 minuten is het geheel wat aan de korte kant, maar wat mij betreft lang genoeg. Daarvoor biedt deze plaat, hoe apart ook, me veel te weinig afwisseling. Het klinkt heerlijk zolang het duurt, maar er blijft helemaal niets van hangen. Daarbij duren de nummers ook te lang om te blijven boeien. Sowieso al lastig bij een instrumentaal album. Of ze band hiermee dan ook groter gaat worden dan de lokale bekendheid die ze nu genieten, verwacht ik niet. Maar gezien de low budget eigen beheer aanpak, ook terug te horen in de productie, is dat wellicht ook helemaal hun doel niet. Wellicht dat Vol.2 straks wat professioneler en afwisselender klinkt. (65/100) (Eigen productie)

LINE-UP

Panagiotis Haris (Guitar)
Iraklis Dimitriadis (Bass)
Vangelis Anastasiou (Drums)

TRACKLIST

1. A Night in Tokyo 08:12   
2. Dream Explained 08:05   
3. Animan 05:46   
4. Misophonia 05:22   
5. Pareidolia 05:20   
6. Hypothalamus 08:41

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ