Seventh Son – Edge Of Insanity

Facebookrssmail

Seventh Son is een progressieve melodieuze metalband afkomstig uit Japan. Opgericht in 2000 en de band in deze samenstelling is bij elkaar sinds 2019. ‘Edge Of Insanity’ is het derde album van Seventh Son.

De nummers zijn voor progressieve metalbegrippen vrij kort, alleen ‘Tell Me Why’ en afsluiter ‘Scarstorm’ klokken boven de 6 minuten. Ik ben niet echt onder de indruk van de muziek op ‘Edge Of Insanity’. Dit komt vooral door zanger Yama, zijn stem gaat alle kanten op alsof hij wil bewijzen hoe groot zijn bereik is. In mijn optiek zit het vaak tegen het valse aan, ook het Japanse accent werkt niet mee aan mijn luisterplezier.

De nummers zelf zijn erg cliché, wat op zich wel knap is als je progressieve metal pretendeert te spelen. Nergens wordt er buiten de lijntjes gekleurd. Vooral bij Dream Theater wordt er flink gespiekt. Fans van Dream Theater die het niet zo nauw nemen met originaliteit en goede zang kunnen wellicht wat met dit album. Andere progressieve metalfans kunnen dit album met wen gerust hart links laten liggen(62/100) (Spiritual Beast)

Tracklist

 1. Welcome (3:13)
 2. Unite (4:46)
 3. Tell Me Why (6:00)
 4. Blaze Of Revenge (5:27)
 5. Core (3:09)
 6. Insane (4:01)
 7. Moonlight Dusk Fading (3:15)
 8. Scarstorm (7:35)

Lineup

 • Yama – Vocals
 • Yasumoto Ohtani – Guitars
 • Mitsuharu ‘Genki’ Ikeda – Bass
 • Tai Syouda – Drums/Percussion
 • Takuo Kobayashi – Keyboards
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ