Temperance – Viridian

Facebookrssmail

De Italiaanse melodic symphonic metal band Temperance presenteert met ‘ Viridian ‘ haar vijfde album album alweer.  Waar de band sinds de oprichting in 2013 altijd bij Scarlet Records zat, waar ze drie album konden maken, hebben ze nu onderdak gevonden bij het grote Nuclear Blast. Voor zangeres Alessia Scolletti is dit haar tweede album en ze heeft duidelijk haar draai gevonden nu. 

Direct bij de opener ‘Mission Impossible’ merk je al dat de band enorm gegroeid is. Uniek aan de band is het gebruik van drie vocalisten, want naast Alessia leveren ook Michele Guaitoli en Marco Pastorino een vocale topprestatie. Het is vooral de combinatie van de stemmen wat heel goed uitpakt op het nieuwe album, dit in samenwerking met het uitstekende gitaarspel en het strakke drumwerk van Alfonso Mocerini.

De twee volgende nummers ‘I Am The Fire en Start Another Round’ zijn ook uitstekende songs, en een van de hoogtepunten van de plaat is het nummer ‘My Demons Can’t Sleep’. Bij het nummer hoort ook een prachtige videoclip. Ook de prachtige ballad ‘ Scent Of Dye ‘ behoort tot het beste wat ze tot nu toe opgenomen hebben. De kwaliteit van de volgende songs blijft onverminderd hoog, schitterende samenzang en geweldige melodieën weergaloos neergezet door topmuzikanten. 

Afsluiter op het album is het nummer ‘Catch The Dream‘, dat eindigt met handgeklap. En applaus hebben ze zeker verdient, want het is niet alleen het beste album voor de band tot nu toe, maar ze steken met kop en schouders uit boven de rest in hun genre. Ook al is het nog vroeg in het jaar, ik kan me niet voorstellen dat dit zomaar overtroffen wordt. Temperance legt de lat al direct heel hoog. 
(95/100)( Nuclear Blast)

Tracklist:

01 – Mission Impossible
02 – I Am The Fire
03 – Srart Another Round
04 – My Demons Can’t Sleep
05 – Viridian
06 – Let It Beat
07 – Scent Of Dye
08 – The Cult Of Mystery
09 – Nanook
10 – Gaia
11 – Catch The Dream

Line up:

Alessia Scolletti – Vocals
Michele Guaitoli – Vocals & Piano
Marco Pastorino – Vocals & Guitar
Luca Negro – Bass
Alfonso Mocerino – Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ