CD van de Week: Hazzerd – Delirium

Facebookrssmail

Een onbekende band, dan snuffel je wat in de rondte en bij Hazzerd valt dan de niet vaak voorkomende combinatie van een drummer welke zingt op. Nu is Hazzerd niet eens een nieuwe band, ze bestaan sinds 2013 en brengen na een EP en het debuutalbum Misleading evil in 2017, drie jaar later hun tweede full-album Delirium uit.


De band komt uit Canada en met een zingende drummer denk je dan als goed opgevoede oldschool metalfan gelijk aan Exciter, met hun zingende drummer Dan Beehler. 

Daarna houdt echter ook gelijk elke gelijkenis op, de muziek van Hazzerd lijkt in de verste verte niet op die van Exciter, bij het beluisteren van het eerste nummer Sacrifice Them dringt zich qua geluid veel eerder de vergelijking op met Havok. o.a. door de zang van drummer Dylan Westendorp, maar ook het technische in de nummers. Het ene nummer heeft nog een heerlijker riff dan de ander, opbouw van het ene nummer is ook weer heel anders dan het andere nummer. Het instrumentaaltje Call of the void is een ietwat vreemde eend in de bijt, slaat halverwege kort om in een thrashy nummer om vervolgens weer door te gaan in een bijna semi-akoestisch gelijkend nummer. Kortom, een en al afwisseling. Hoogtepunten dan wel dieptepunten zijn er eigenlijk niet te noemen.

Is er hier echt iets nieuws onder de zon dan? Nee, dat zeker niet, maar die “kritiek” hoor je wel vaak bij thrashalbums, waar je dat bij de zoveelste death-en blackmetalkopie niet of nauwelijks hoort. Instrumentaal en productioneel is alles ik in orde, als thrashfan is dit album een must, voor mij is dit nu al een album wat boven in de jaarlijst 2020 gaat eindigen. (92/100)(M-Theory Audio)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ